''ZAŠTO BIH KAO NAJBOLJI EVROPSKI TRENER, BIO POMOĆNIK U NBA?!'' Ergin Ataman o odlasku u najjaču košarkašku ligu na svetu

Filip Milošević

17. 06. 2024. u 17:05

Jedan od najkontraverznijih trener u Evrolige, Ergin Ataman, pričao je za španski ''AS.com" o tome da li bi mogao da se oporba u NBA ligi u budućnosti.

ЗАШТО БИХ КАО НАЈБОЉИ ЕВРОПСКИ ТРЕНЕР, БИО ПОМОЋНИК У НБА?! Ергин Атаман о одласку у најјачу кошаркашку лигу на свету

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Pre dve godine je prvi put dobio ponudu da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

- Iskreno, pre dve godine sam razgovarao sa generalnim menadžerom važnog NBA tima. Ne mogu dati imena. Svi znaju da bih voleo da se okušam u NBA ligi u budućnosti. Da budem prvi evropski trener. Već znam da je Hordi Fernandes tamo, ali on je tamo trenirao, nije trenirao u Evropi. Mislim na prvog Evropljanina koji je napravio skok iz Evrope - rekao je Ataman.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U NBA veruju kroz izgradnju sistema, gde je potrebno da trener godinama bude pomoćnik da bi konačno dobio priliku kao prvi.

- Kao što sam rekao, pre dve godine smo imali te razgovore. Iako je to bilo nešto što me nije ubedilo. Rekli su mi da moram da odem tamo da bih nekoliko godina bio deo štaba, da bih bio pomoćni trener. Ali sada imam 58 godina. Ne želim da se poredim ni sa kim, ali sa rezultatima u poslednjih pet godina u nizu sam broj jedan u Evroligi (smeje se). Pa, zašto bih ja bio pomoćni trener u NBA? - dodaje Ataman.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Jedini način da ode u najjaču ligu na svetu je da bude prvi trener, a ne pomoćni.

- Ako neko želi da mi ponudi priliku, to mora da bude kao glavni trener na osnovu onoga što sam postigao u Evropi. Nisam imao ozbiljne ponude da razmotrim. To je drugi svet. Veoma sam srećan u Evroligi i u Panatinaikosu. Pre tri ili četiri godine, rekao bih da je to moj san. Sada, nije. ... Ako želite zvezdu evropskog trenera, tu sam - ističe Ataman.

Veruje da mu komunikacija sa igračima ne bi predstavljala problem u NBA ligi.

- Naravno. Što da ne? Na kraju, to je košarka. Trenirao sam sjajne NBA igrače poput Derona Vilijamsa i Alena Ajversona tokom lokauta [2011.], a sada i Kendrika Nana, Kostasa Slukasa. Mnogi igrači su pod mnom dali sve od sebe: Šejn Larkin, Vasilije Micić... Oni su NBA igrači. Ako sam šampion Evrolige, zašto bih se plašio da treniram NBA zvezde? Znam kako da rukujem igračima i razumem njihove prednosti i mane. To je moj stil - zaključio je Ataman.

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)