VIDIĆ OTKRIO! Evo zbog čega sam napustio Fudbalski savez Srbije

Novosti online

02. 07. 2024. u 10:01

Nemanja Vidić je pre nekoliko dana doneo odluku da napusti Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, a razloge za to naveo je u razgovoru za Sportklub.

ВИДИЋ ОТКРИО! Ево због чега сам напустио Фудбалски савез Србије

FOTO: Profimedia

Jedan od glavnih ticao se odbijanja velike većine delegata da se diskutuje o problemima nameštanja utakmica u Srbiji, nakon što su stigle dojave iz UEFA o mečevima koji se nalaze pod sumnjom.

Proslavljeni fudbalski as imao je različite stavove i po pitanju stategije razvoja fudbala u Srbiji, ali i rešavanju problema struke, klubova, suđenja, loših rezultata mlađih selekcija...

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Odluku o ostavci na članstvo u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije nisam doneo tokom Prvenstva Evrope u Nemačkoj, niti ima bilo kakve veze sa reprezentacijom. Definisao sam je znatno ranije, posle majskog zasedanja u Staroj Pazovi. Razočaravajućeg i poražavajućeg za mene iz tri razloga. Zapanjilo me odbijanje delegata da diskutujemo o problemima nameštanja utakmica u Srbiji. I to u mesecu kad je UEFA dojavila čak pet utakmica po sumnjom, verovatno i više od toga, čak 97 odsto delegata smatralo je da nema razloga za razgovore, niti diskusiju, o tome. Samo da pričamo, priznamo i otvorimo problem, ništa više! Ostali su nemi, kao da se nameštene utakmice ne tiču nikoga od nas… Kao da nije u pitanju naša zemlja, Srbija, domaći fudbal", rekao je Vidić za  Sportklub.

Potom je i pojasnio svoje nezadovoljstvo.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Veće za rešavanje sporova FSS mesecima se nalazi u konstantnoj blokadi, poslednjih osam nema ni osnovni sastav, sudije! Ozbiljan problem udara direktno u prava fudbalera, istovremeno pogađa i klubove, sportske radnike, svakog u sistemu domaćeg fudbala. Kome je to u interesu, zašto su delegati odbili da pričamo o tome, zar nije logično da se nađe rešenje u konačnoj formi? Sličan primer nezamisliv je u Evropi. Nisam razumeo poruku 97 odsto delegata da je i to tema za ćutanje i izbegavanje…

Foto arhiva VN

 

Vidićevi predlozi praktično nisu ni uzimani u razmatranje.

- Strateški program o razvoju fudbala obuhvatio je period od samo četiri godine, smatram da je osam minimum. Država, na primer, ulaže novac u razvoj infrastrukture, FSS je isti projekat pripisao sebi. Rešenje problema struke, klubova, loših rezultata mlađih selekcija, suđenja nedostatak fudbalera – o svemu Skupština FSS treba da priča. Ko danas finasira klubove, gde su sponzori i zašto je sve spalo na obične entuzijaste? Hteo sam, ni te teme nisu dospele na dnevni red!. Pitao sam prvog čoveka zapadnog regiona, najvećeg u sistemu FSS, šta se dešava sa centrima poput Užica, Čačka, Kraljeva, Valjeva, kakav je plan za razvoj ostalih centara, struke. Pomenuo sam gospodina, međutim, nije reagovao. U redu, prihvatio sam drugačiji stav, možda to nisu ni teme za raspravu i razgovor, skupštinsku govornicu".

Na kraju je doneo odluku da se definitivno povuče iz FSS-a.

- Shvatio sam poruku većine. Ako samo dva-tri delegata, smatraju da teme o kojima sam pričao imaju težinu, nikakav problem. Meni, ipak, tu nije mesto – prihvatam stav većine i valjda je logično da se povučem. Ne, ne ocenjujem, nikako! Možda je greška u meni, možda nisam dobro postavio polazne teze, možda nema ni potrebe da se priča, diskutuje, pokreću šire teme o onome što nas, evidentno, muči.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!