PIKSI NA ČEKANJU - ŠPANCI IZA ĆOŠKA: Dva meseca pred start Lige nacija i dalje nepoznata sudbina aktuelnog selektora "orlova"

N. I.

07. 07. 2024. u 13:20

TAČNO 60 dana do starta Lige nacija i dolaska aktuelnih polufinalista Prvenstva Evrope u Beograd, fudbalska reprezentacija Srbije ima najmanje dva problema. Prvi i osnovni je, ko će biti selektor na startu takmičenja u čijoj grupi će se "orlovi" naći, pored Španije, još sa Švajcarskom koja je četvrtfinalista EP i Danskom, sa kojom smo odigrali mršav i sudbonosni remi nedavno u Nemačkoj. Posle njega je Srbija otišla kući, a u tom avionu je bio prtljag iz kojeg su, čim se dotakla pista, iskočile tone prljavog veša i sujeta...

ПИКСИ НА ЧЕКАЊУ - ШПАНЦИ ИЗА ЋОШКА: Два месеца пред старт Лиге нација  и даље непозната судбина актуелног селектора орлова

FOTO: Tanjug

Dakle, Srbija će u predstojećeoj Ligi nacija, koja je, teoretski geldano već "prekosutra" igrati šest mečeva u septembarskom, oktobarskom i novembarskom terminu. Selektor Dragan Stojković koji, kao i većina zaposlenih u mnogim sektorima u Fudbalskom savezu Srbije, strpljivo čeka da prođe medijski i navijači uragan kritika zbog lošeg nastupa na EP, je trenutno na klackalici. Prema poslednjim informacijama, javnost ne bi trebalo već krajem ove nedelje da se iznenadi kada Izvršni odbor FSS bude zasedao i, verovatno, bude nastavio saradnju sa Piksijem. Ona je pred početak EP u Nemačkoj čak ozvaničena i potpisivanjem novog ugovora do 2026. godine.

U ovakvom scenariju bi se moglo očekivati da će se i sastav reprezentacije Srbije značajno menjati, ukoliko do septembra i starta Lige nacija ne splasne tihi sukob na relaciji kapiten Dušan Tadić - selektor Dragan Stojković koji je isplivao na površinu već posle prve utakmice na EP sa Engleskom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dakle, Liga nacija samo što nije, a Španija je na startu tog takmičenja odmah iza ćoška. Sa Piksijem ili bez njega, Srbija će, ovako bledog utiska iz Nemačke i ovako "odrođena" od navijača sopstvene zemlje, da krene u takmičenje koje je svojevrsna zaostavština Dragana Stojkovića. Jer, zahvaljujući njemu i njegovom timu "orlovi" su u najkvalitetnijoj, "A" diviziji. Pa je sada red da u njoj i igraju protiv selekcija sa kojima imaju izuzetno negativan međusobni bilans.

Raspored Lige nacija

SRBIJA će u Ligi nacija igrati sa Španijom, Švajcarskom i Danskom. Sa Špancima smo se sastajali samo jednom u prijateljskom meču 2012. godine i izgubili (0:2). Sa Danskom u četiri meča nemamo pobedu, već jedan remi i tri poraza, a od Švajcaraca smo gubili na SP u Rusiji 2018. i na SP u Kataru 2022. godine (1:2, 2:3).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Raspored Lige nacija: Srbija - Španija (6.9.), Danska - Srbija (15.10.), Srbija - Švajcarska (12.10.), Španija - Srbija (15.10), Švajcarska - Srbija (15.11.), Srbija - Danska (18.11).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!