SELEKTORKIN IZBOR: Ove mlade fudbalerke Srbije idu na Evropsko prvenstvo

Novosti online

08. 07. 2024. u 17:22

POZNAT je spisak igračica koje će predstavljati Srbiju na predstojećem Prvenstvu Evrope do 19 godina. Selektorka Lidija Stojkanović pozvala je 20 igračica koje se pripremaju u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

СЕЛЕКТОРКИН ИЗБОР: Ове младе фудбалерке Србије иду на Европско првенство

FOTO: FSS

Ženska omladinska reprezentacija Srbije (WU19) već je napravila veliki uspeh plasmanom na Prvenstvo Evrope koje se od 14. do 27. jula održava u Litvaniji. Izabranice selektorke Lidije Stojkanović u minulih mesec dana imale su nekoliko okupljanja, sve u nameri da se što bolje pripreme i spremno dočekaju veoma zahtevne duele u grupnoj fazi prvenstva. Srbija se nalazi u grupi sa Francuskom, Engleskom i domaćinom Litvanijom, a naše devojke otvoriće šampionat mečom sa Francuskom, 14. jula od 13,00 u Jonavi.

Drugi rival Srbiji biće Engleska, 17. jula takođe od 13,00 na stadionu u Marijampolju, a poslednji meč u grupi devojke će igrati na stadionu „Darius Girenas“ u Kaunasu, 20. jula od 17,00.

U drugoj grupi Prvenstva Evrope nalaze se selekcije Republike Irske, Nemačke, Holandije i Španije (aktuelni šampion Evrope u ovom uzrastu). Sam pogled na imena učesnika  šampionata dovoljno govori u kakvom društvu se nalaze naše devojke, odnosno koliki je uspeh sam dolazak na ovaj samit najboljih ženskih evropskih reprezentacija do 19 godina.

Srbija je u prvom krugu kvalifikacija koji se održavao u Albaniji, bila veoma ubedljiva. U konkurenciji Islanda (2:0), Belorusije (2:0) i Škotske (2:0), ostvarene su sve tri pobede.

U drugom, elitnom krugu kvalifikacija koji se igrao u SC FSS u Staroj Pazovi, devojke su ponovo bile impresivne i pored remija (2:2) u prvom meču sa Slovačkom. Usledila je ubedljiva pobeda protiv Belorusije (7:0), a zatim u meču odluke, protiv jake reprezentacije Belgije, Srbija je demonstrirala sav svoj potencijal. Ostvarena je pobeda (2:0) koja je trasirala put ka Litvaniji među osam najboljih selekcija u Evropi (možda je bolje reći sedam, jer Litvanija je kao domaćin automatski imala obezbeđen plasman).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)