OVO SE NEKIMA U SRPSKOM FUDBALU NEĆE SVIDETI: Usvaja se dibidus novo pravilo o "bonus" igračima?!

Tanjug

09. 07. 2024. u 14:31

Predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije Dragoljub Zbiljić rekao je danas da je za apsolutno poštovanje zakona i da će predložiti Izvršnom odboru da se pravilo o dva bonus igrača primenjuje od sezone 2025/2026. godine, ali uz jednu drastičnu promenu.

ОВО СЕ НЕКИМА У СРПСКОМ ФУДБАЛУ НЕЋЕ СВИДЕТИ: Усваја се дибидус ново правило о бонус играчима?!

FOTO: Tanjug/AP

On je u izjavi Tanjugu istakao da je nakon jučerašnje odluke Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da taj predlog vrati na usaglašavanje zajednici razgovarao sa predsednikom FSS Draganom Džajićem.

"Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred Izvršni odbor Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/2026, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone", istakao je Zbiljić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--


Ne želim da ovo pravilo usvajamo na silu za ovu sezonu i da bilo kome u prvoj godini svog mandata služim kao alibi za eventualno loše rezultate, naglasio je Zbiljić.

Drastična promena - "bonus igrači" samo domaći?


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Takođe, predložiću svom IO da još jednom prođemo kroz tekst predloga jer sam lično protiv toga da bonus budu igrači koji igraju za druge reprezentacije. Dakle, moj stav je da su dva bonusa jako dobro rešenje za unapređenje srpskog fudbala jer bismo motivisali klubove da razvijaju i unapređuju omladinske škole, ali isključivo da ti igrači budu ili reprezentativci Srbije ili da ne igraju ni za jedan državni tim. Sama ideja da reprezentativci drugih zemalja na ime dvojnog državljanstva kod nas u ligi budu bonusi za mene je neprihvatljiva", poručio je Zbiljić.


Za predlog od dva bonus igrača mlađa od 1. januara 2002. godine bili su svi klubovi, sem Partizana.
 

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev