REPREZENTACIJE ŠPANIJE I ENGLESKE IGRAJU SUTRA UVEČE (21.00) U VELIKOM FINALU EP: "Furija" za četvrtu krunu, Albion juri prvenac

Z. Ćorović

13. 07. 2024. u 22:45

SILNA "furija" ili nedorečeni i srećni "Albion". Razigrana Španija, na krilima mladih asova Jamala, Olma i Nika Vilijamsa, sastaje se sutra uveče (21.00) u borbi za evropsku krunu sa reprezentacijom Engleske, koja je lošom igrom i teškom mukom nekako uspela da preskoči sve prepreke. Veliko finale u Berlinu pokazaće koja od ove dve fudbalske filozofije zaslužuje najveću nagradu - titulu evropskog prvaka.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ШПАНИЈЕ И ЕНГЛЕСКЕ ИГРАЈУ СУТРА УВЕЧЕ (21.00) У ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ ЕП: Фурија за четврту круну, Албион јури првенац

FOTO: Tanjug/AP

Ukoliko trijumfuju, Španci će postati rekorder sa četiri naslova prvaka Starog kontinenta, dok Englezi sa ogromnom strašću maštaju i sanjaju o svom prvencu.

Pirineje je zahvatila prava sportska groznica jer bi današnji dan mogao Španncima da donese dva najprestižnija pehara. Pored fudbalera, velike nade se polažu i u tenisera Alkaraza u finalu Vimbldona, protiv našeg Novaka Đokovića. Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Alvaro Morata i teniser Karlos Alkaraz obratili su se video porukama

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Zdravo Čarli, sećaš se da sam ti pre početka Evropskog prvenstva rekao da nećeš moći da nas bodriš u finalu jer ćeš tog dana i ti igrati finale. Nadam se da će nedelja biti dan za pamćenje za celu Španiju. Podržavaćemo te svim srcem i kao što ti kažeš, obojica znamo šta je potrebno za pobedu. Nadam se da ćemo se videti sledeće nedelje u Madridu da proslavimo zajedno - rekao je Morata u video poruci emitovanoj na zvaničnom Instagram nalogu Evropskog prvenstva.

Velika pažnja posvećena je i skromnoj proslavi 17. rođendana nove super-zvezde Lamina Jamala, koji je briljirao na ovom Evropskom prvenstvu. Postao je najmlađi igrač i najmlađi strelac svih vremena, njegovo umeće, polaganje onlajn ispita i anegdota da ga je Mesi kupao kao bebu u spotu humanitarne organizacije, bile su top teme šampionata.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Lucidni i brzonogi Jamal postao je simbol ove "furije" koju vrhunski vodi i usmerava njihov selektor Luis se la Fuente. Deset igrača iz ovog tima vodio je u selekcijama do 19 i 21 godine i sa obe bio prvak Evrope. U superlaticima se priča i piše o potezima i umeću Danija Olma, ili Nika Vilijamsa, ali su se Španci pre svega nametnuli kao moćan tim, sa svih šest pobeda na turniru. Najefikasniji su tim na šapionatu sa 13 postignutih pogodaka, igraju najbolje, brzo i ofanzivno. Za razliku od Engleza, čija je strana "kostura" bila mnogo lakša, Španci su u četvrtfinalu i polufinalu eliminisali velikane Nemačku i Francusku.

Sa druge strane, Englezi su se "porađali" na skoro svakom meču. Došli su u Nemačku kao favorit broj jedan, jer ima igrače sa najboljim individualnim kvalitetima, poput Belingema, Fodena i Kejna... Međutim, u grupi su ostvarili samo jednu pobedu i to protiv Srbije, a u nokaut fazi su na svakom meču prvi primali gol u nekako uspevali da se vrate i prođu. Igrači AS

lbiona i ljihov selektor Geret Sautgejt bili su u početku izloženi žestokim kritikama zbog loših nastupa, ali dramatična pobeda u nad Slovačkom, penal trijumf protiv Švajcarske i eliminacija Holandije u sudijskoj nadoknadi golom Votkinsa, probudili su nove emocije prema reprezentaciji, pa se sada na Ostrvu priča kako ovaj tim ima mentalnu snagu i šampionski karakter. Euforija je proključala posle pobede nad Holandije u polufinalu, kada su puleni Gereta Sautgejta odigrali najbolji meč na turniru.

- Španci su sa pravom favoriti zbog onoga što su uradili na ovom turniru. Bili su najbolji tim. Imali su dan više da odmore, tako da moramo da se oporavimo. Taktički moramo da budemo savršeni, jer su oni dobra ekipa - rekao je Sautgejt, koji je selektor Engleske od 2016. Treba uzeti u obzitr i činjenicu da je Engleska je na prethodnom Evropskom prvenstvu 2021. godine igrala u finalu protiv Italije i izgubila posle jedanaesteraca (3:5).

Navijači se nadaju da će veliko finale doneti i veliko fudbaldsko uživanje. Grancija su Jamal, Vilijams i Olmo sa jedne i sa druge strane Belingem, Foden i Kejn, kome će ovo buiti velika pilika da razbije prokletstvo i osvoji prvi torfej.

ŠPANIJA - ENGLESKA (21.00)

OLIMPIJASTADION u Berlinu. Kapacitet. 71.00. Sudija: Fransoa Letisije (Francuska).

ŠPANIJA: Simon - Karvahal, Fernandez, Laporte, Kukurelja - Rodri, Ruiz - Jamal, Olmo, Vilijams - Morata.

ENGLESKA: Pikford - Voker, Stons, Guehi - Tripije, Rajs, Mejno, Saka - Foden, Belingem - Kejn.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)

Olimpijske igre "Pariz 2024" su završene, pretposlednje finale koje je bilo na programu potvrdilo je da je Srbija neprikosnovena kada je vaterpolo u pitanju, ali taj meč u kome je Hrvatska, kao svetski prvak, morala da se pokloni pred trostrukim olimpijskim šampionima - izazvao je i to da Rusija o njemu veoma priča.

12. 08. 2024. u 16:57

Komentari (0)

RUSIJA U POTPUNOJ NEVERICI: Ovo su naši navijači uradili na vaterpolo finalu Srbija - Hrvatska, a to u TV prenosu nije pušteno! (VIDEO)