"UŽELELI SU SE FUDBALA, ČEKAMO IH NA MARAKANI": Stojić pred duel sa ekipom Jedinstva

Novosti online

14. 07. 2024. u 13:46

Fudbalska Superliga Srbije počinje u petak, branilac titule Crvena zvezda prvu utakmicu igraće u subotu od 20 časova na svom terenu protiv debitanta Jedinstva sa Uba.

УЖЕЛЕЛИ СУ СЕ ФУДБАЛА, ЧЕКАМО ИХ НА МАРАКАНИ: Стојић пред дуел са екипом Јединства

FOTO: FK Crvena zvezda

Reprezentativac Srbije i letnje pojačanje Crvene zvezde, Nemanja Stojić se zbog učešća na Evropskom prvenstvu kasnije priključio ekipi, ali se već na samom početku odlično uklopio i potvrdio da će biti veliko pojačanje u sezoni 2024/25.

- Izuzetan je osećaj ponovo biti u Crvenoj zvezdi. Upoznajem se još uvek sa novim saigračima i zahtevima trenera, tako da koliko je lepo, isto tako je na neki način i naporno, jer je sve novo i moram da se adaptiram - rekao je Stojić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Osvrnuo se defanzivac crveno-belih i na način rada šefa stručnog štaba, Vladana Milojevića.

- To je sigurno važno, da motri i da gleda, zato što će sve nas učiniti boljim. Sigurno da je već dokazao da je izuzetno kvalitetan trener, tako da nastojimo da upijamo i  slušamo njegove zahteve, jer će sigurno da učini da budemo bolji igrači i svakako boljom ekipom, što znači da ćemo biti na visini zadatka ove sezone -rekao je Stojić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FOTO: FK Crvena zvezda

Prisetio se Stojić i prvog mandata u Crvenoj zvezdi.

- Bio sam već ovde i znam kako je nositi Zvezdin dres, tako da jeste težak, pre svega zbog navijača. Svaka utakmica mora da se pobedi, moraju da se osvajaju trofeji, svestan sam toga i da nisam spreman, ne bih bio ovde - rekao je Stojić.

Govorio je Nemanja Stojić o meču protiv Zenita.

- Odradio sam dva treninga pred utakmicu protiv Zenita. Nisam imao dovoljno vremena da se uklopim i usvojim sve zahteve, sigurno da je bilo nekih propusta, međutim verujem da će kako vreme bude odmicalo biti sve bolje i bolje. Veliko je iskustvo igrati protiv kluba kao što je Zenit i protiv takve ekipe, koja ima izuzetne pojedince. Meč je bio zahtevan, ali mi je drago što je to bila moja prva utakmica od povratka u Zvezdu i što smo osvojili trofej - rekao je Stojić

Istakao je Stojić da je spreman za izazove koji Crvenu zvezdu očekuju u sezoni 2024/25.

- Verujem u sebe i u svoj kvalitet. Mislim da mi je samopouzdanje kroz godine dosta donelo. Vredno radim svakog dana, ispunjavam obaveze, tako da sam miran što se toga tiče. Sigurno da znam šta se očekuje od mene i kada sam dolazio šta sam razgovarao sa ljudima iz kluba i sa trenerom, tako da sam spreman da odgovorim na sve zahteve.

Osvrnuo se Namanja Stojić i na period karijere kada nije bio u Crvenoj zvezdi.

- Kao mlad igrač jako je teško da se uđe u prvi tim, pogotovo kada su se pravili rezultati, kakvi su bili u tom periodu. Morao sam da idem obilaznim putem, ali opet to je jednostavno stvar karaktera da li jesi ili nisi taj. Iz godine u godinu sam se trudio da pre svega donosim dobre odluke, budem vredan, poštujem sebe i svoju karijeru i onda su se kockice same slagale. Zadovoljan sam napretkom u poslednjih par godina, a kako sam napredovao tako su dolazile i nagrade - rekao je Stojić.

Neophodno iskustvo Nemanja Stojić je stekao i tokom igranja za  Grafičar.

- Mnogo bitan period je bio proveden u Grafičaru, gde sam izgradio karakter. Možda je i dugo trajalo jer sam tamo bio tri godine, ali smo beležili uspehe. Mislim da sam izgradio karakter kroz te tri godine, kaljenja i igranja u B timu, tako da verujem da Grafičar može da bude od velike pomoći za mlade igrače da se pronađu i da spoznaju svoj karakter - rekao je Stojić.

FOTO: FK Crvena zvezda

Govorio je prvotimac Crvene zvezde i o učešću na Evropskom prvenstvu.

- Što se tiče reprezentativnog fudbala čast je da predstavljaš svoju zemlju na velikom takmičenju. Sam uspeh je što nismo bili toliko godina, pa smo otišli posle 24 godine. Veliki rezultat smo napravili, odlaskom tamo, dobro smo igrali, ali nismo došli do većih rezultata. Sve u svemu mogu da budem zadovoljan i nadam se da ću i u nastavku karijere biti pozivan da igram za reprezentaciju - rekao je Stojić.

Jasno je istakao Nemanja Stojić da se uželeo i Marakane.

- Nedostajalo mi je. Sa  druge strane bio sam usredsređen na sebe i svoju ekipu, ali sam se nadao da ću se jednog dana vratiti, da li sa 25 ili 30 nije ni bitno. Sigurno da sam presrećan što sam uspeo da ponovo potpišem ugovor sa Crvenom zvezdom, nadam se da ću igrati Ligu šampiona i osvajati trofeje - rekao je Stojić.

Ponovo će reprezentativac Srbije imati priliku da nastupa u istom timu sa Lukom Ilićem.

- Sigurno da smo se uželeli i jedan i drugi. Igrali smo zajedno u omladincima, on je posle toga otišao u inostranstvo, napravio izuzetan transfer. Tu su nam se putevi razdvojili, ali smo ostali u kontaktu. Kada je trebao da dođe u TSC, ko god da me je pitao, ja sam hvalio. Sigurno da mi znači kao pojava na terenu, jer je izvanredan igrač, sa mnogo kvaliteta, a van terena jer je sjajan momak, normalan, prizeman, kulturan, tako da je fenomenalno imati takvog igrača pre svega na terenu i prijatelja u svlačionici - rekao je Stojić.

Imao je Stojić i poruku za navijače.

- Sigurno da navijači očekuju Ligu šampiona, što je i naš cilj. Vredno radimo na pripremama, da se što bolje spremimo za plej-of. Uz to trofeji nacionalnog prvenstva i Kupa Srbije su primarni ciljevi. Želimo da otvorimo prvenstvo na pravi način i da idemo korak po korak, uz verujem sjajnu podršku navijača. Jedva čekam da uživam u atmosferi, koju samo oni mogu da prirede, a prilika za to je već utakmica protiv Jedinstva. Siguran sam da su se zvezdaši uželeli fudbala i da će u velikom broju doći na stadion - zaključio je Nemanja Stojić.

BONUS VIDEO FRKA, ALI NE VELIKA: Manji požar u metro stanici kod koje su okupljeni srpski navijači u Minhenu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!