OKRUŽENI FRESKAMA: Održan prvi brzopotezni šahovski turnir u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

15. 07. 2024. u 18:25

David Gevorgijan, rodom iz Jermenije, sa 9,5 poena, osvojio je prvo mesto na prvom blic brzopoteznom šahovskom turniru, održanom u parohijskom domu crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Jagodini.

ОКРУЖЕНИ ФРЕСКАМА: Одржан први брзопотезни шаховски турнир у Јагодини (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Drugo mesto zauzeo je Uroš Cvetanović iz Ćuprije, sa osam poena, a na treće Vladan Blagojević iz Jagodine, sa 7,5 bodova.

-Šah sam počeo da igram sa osam godina. Sada sam inter majstor. Kad god putujem i vidim da se negde održava turnir, ja se prijavim. Sviđa mi se mesto održavanja turnira, veoma je prijatno, a ima i dosta dobrih takmičara i drago mi je što sam učestvovao – rekao je Gevorgijan.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FOTO: Privatna arhiva

Turnir je organizovao Novi šah klub Jagodina. Učestvovalo je 26 takmičara iz različitih krajeva naše zemlje, a igralo se 11 kola po švajcarskom sistemu sa tempom igre od tri minuta i dve sekunde bonifikacije po igraču. Iz organizacije su izrazili zadovoljstvo zbog interesovanja ljudi za šah, naročito onih mladih koji sa ovim sportom počinju u najranijem uzrastu.

- Kada organizujemo kadetska prvenstva, uvek savetujemo da je za decu najbolje da počnu da igraju šah u školskom uzrastu. Raduje me što se sve veći broj dece vraća šahu – rekao je Milan Nikolić, predsednik Novog šah kluba Jagodina.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ATENTAT NA DONALDA TRAMPA - SVI DETALJI: FBI saopštio da se napad se tretira kao potencijalni teroristički čin (FOTO/VIDEO)