MINISTAR ZORAN GAJIĆ U RADNOJ POSETI REPUBLICI SRPSKOJ: "Saradnja sportskih saveza Republike Srpske i Republike Srbije prioritet"

Novosti online

15. 07. 2024. u 21:36

Sverspski sabor 2024. otvorio je mnoga pitanja, dao mnoge odgovore i pokrenuo turbine za budućnost kroz saradnju svih ministarstava i državnih resora Republike Srbije i Republike Srpske. Zajednički rad, razvoj, ideje i njihova razrada i implementacija biće stub blistave budućnosti bratskih zemalja koje dišu kao jedna.

МИНИСТАР ЗОРАН ГАЈИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Сарадња спортских савеза Републике Српске и Републике Србије приоритет

FOTO: Ministarstvo sporta

U ovom smeru kretaće se i već dugi niz godina kreće se sportska scena Srbije i

Srpske. Ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić boravio je u radnoj poseti kod ministarke porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selme Čabrić u Banja Luci i ovom prilikom razgovarali su o uspostavljanju saradnje svih sportskih saveza Srpske i Srbije, koja bi kao krajnji cilj imala prepoznavanje i stvaranje novih sportskih šampiona i podizanje sporta na jedan viši nivo.

Pre samog sastanka ministara upriličen je prijem kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika gde su uz ministra Gajića prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i posebni savetnik Dejan Bojović, kao i generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci Miloš Vujić, koji su bili ispred delegacije Srbije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FOTO: Ministarstvo sporta

Tokom susreta, kojem je prisustvovala i ministarka Čabrić, kao i pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Mario Đuran, razgovarano je o unapređenju saradnje u oblasti sporta, između ministarstava Republike Srbije i Srpske, iniciranoj na Svesrpskom saboru. Ovaj sastanak je još jedan korak ka jačoj zajedničkoj budućnosti.

Nakon toga najviše državne delegacije sporta obe Republike obišle su legendarnu sportsku halu „Borik“ koja ove godine slavi 50. godina postojanja, gde su imali priliku da se upoznaju i sa sadržajem Muzeja sporta Banja Luke. Pre samog radnog sastanka ministri i sportske delegacije Srbije i Srpske obišle su i bokserski klub „Slavija“ koji je aktuelni šampion Bokserske lige Srbije 2023/24.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

 - Saradnja sportskih saveza obe Republike je izuzetno važna i ona bi trebalo da bude institucionalizovana u narednom periodu. Nova Strategija razvoja sporta Srbije za period 2025-2035. godina saradnju i sport Srpske i Srbije podići će na jedan viši nivo –

istakao je ministar Gajić.

FOTO: Ministarstvo sporta

Istog stava je i ministarka Čabrić.

 -Razgovaraćemo u narednom periodu sa našim savezima i podržati one koji uspešno sarađuju sa savezima u Srbiji i pronaći ćemo način da se uspostavi saradnja tamo gde još nije dovoljno razvijena. U interesu našeg sporta je da podržavamo jedni druge i da se ne propusti prilika da se talentovani mladi sportisti prepoznaju i da im se pruži šansa da ostvare sportske karijere i obuku reprezentativni dres – zaključila je ministarka

Čabrić.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, jer je prevencija izuzeto važna kada je reč o čuvanju zdravlja sportista.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!