"NEVEROVATAN DAN!" Ovako je Kilijan Mbape doživeo nestvaran doček u FK Real Madrid (FOTO/VIDEO)

Z. Ćorović

16. 07. 2024. u 16:18

REALOV zlatni dečko je stigao, dočekalo ga je 85.000 oduševljenih i ushićenih navijača na stadionu "Santjago Bernabeu". Sve je bilo spektakularno i "kraljevski" kada je Kilijan Mbape (25) došao da se predstavi i zaduži Realov dres sa brojem devet. Protokol je ispoštovan u ranim jutarnjim časovima kada su obavljeni lekarski pregledi, posle toga je predsednik kluba Florentino Perez kao pravi domaćin poveo Mbapea u obilazak trofejne sale, da momak prože pored 15 "ušatih" pehara kako bi još jednom video gde dolazi. Uskledilo je zvanično zvanično potpisivanje novog ugovora, po kome će Francuz dobiti 130 miliona evra, što bi se reklo "na ruke", dok će mu godišnja plata biti 26 miliona evra neto. Ugovor važi do juna 2029. godine. POsle toga, novi "kraljević" je skinuo elegantno odelo i obukao novi dres u kojem je izašao pred pune tribine.

НЕВЕРОВАТАН ДАН! Овако је Килијан Мбапе доживео нестваран дочек у ФК Реал Мадрид (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dobar dan svima. Uh, ovo je neverovatno, zaista neverovatno. Dugo godina sam sanjao da ću da zaigram za Real Madrid i sada mi se san ostvario. Srećan sam. Hvala predsedniku Florentinu Perezu što mi je verovao od prvog dana. Hvala svim drugim ljudima koji su moj dolazak ovde učinili mogućim. Vidim celu porodicu, majku kako plače - pričao je Mbape na tečnom španskom jeziku i pritom poljubio grb na dresu.

I dok je igrao u Pari Sen Žermenu važio je za najskupljeg igrača. Ne i najboljeg, zato je došao u Real da lakše osvoji "Zlatnu loptu" i prvu titulu prvaka Evrope.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ovo je neverovatan dan. Još dok sam bio dečak imao sam samo jedan san, da budem ovde, i to mi mnogo znači. Hvala vama Realovim navijačima jer mi već godinama poklanjate ljubav. Sada imam drugi san: da se upišem u istoriju ovog kluba. Daću život za ovaj klub i ovaj grb! Ponosan sam što sam postao igrač najboljeg kluba u istoriji fudbala. Neću sada da plačem. Ali hajmo svi zajedno: jedan, dva, tri: "Hala Madrid" - poručio je Mbape i izazvao histeriju i ovacije punog stadiona.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Uz Mbapea je sve vreme bio Florentino Perez. I njemu su navijači skandirali. Trebala je predsedniku Reala pregovaračka magija da "izvuče" Mbapea iz prebogatog Pari Sen Žermena. Pokazalo se opet da za Real i Pereza nema nemoguće misije.

- Vi, socioci i navijači Real Madrida, vi ste srce ovog kluba. I znate dobro šta je Real. Mi nemamo drugog izbora. Mi moramo da nastavimo da hranimo taj mit, u ovom impozantnom hramu. On je i sada spreman na ono što je bilo pre i što će biti posle. A biće stadion na kome će da igraju najbolji fudbaleri na svetu - ponosno je pričao Perez.

Olekuje se da će Mbape debitovati za Real protiv Atalante u borbi za pehar evropskog Superkupa, 14. avgusta u Varšavi. Pre toga, zbog šroduženog odmora će najverovatnije preskočiti turneju po SAD, gde će Real od 31. jula do 6. avgusta igra sa Milaom, Barselonom i Čelsijem.

I bez njega, Real je osvojio poslednju titulu evropskog prvaka. Sa njim, "kraljevski" klub je uz Belingema, Vinisijusa, Rodriga pa i mladog Endrika napravio atomski napad od mladih asova koji bi mogao da teroriše protivničke odbrane narednih deset godina.

Rekorder uz Ronalda

REKORD ipak nije oboren. Mbapea je na stadionu "Santjago Bernabeu" dočekalo 85.000 navijača, a toliko ih je bilo na promociji i kada je leta 2009. iz Mančester junajteda stigao Kristijano Ronaldo. Kada su dolazili Kaka, Bekam i Azar, pozdravilo ih je 50.000 "sociosa", na Zidanovom dočeku bilo ih 40.000.

Zinedin Zidan i Kilijan Mbape / FOTO: Tanjug/AP

Zidan ga zvao u dvanaestoj

JEDAN od najzaslužnijih ljudi što je Mbape bio od malena vezan za Real je njegov zemljak Zinedin Zidan. Imao je samo 12 godina, kada ga je ZI Zu primetio kao velikog talenta i pozvao da dođe u "kraljevski klub". Mbape je od tada i počeo da mašta kako će jednog dana biti član najtrofejnijeg kluba na svetu.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!