U ČELSIJU NE PRAŠTAJU RASIZAM! Pokrenut postupak protiv argentinskog fudbalera

Novosti online

17. 07. 2024. u 13:55

Engleski fudbalski klub Čelsi pokrenuo je interni disciplinski postupak protiv argentinskog igrača Enca Fernandeza nakon što je on na društvenim mrežama objavio snimak koji, prema mišljenju Fudbalskog saveza Francuske, uključuje navodno "rasističko i diskriminatorsko" skandiranje, prenosi Bi-Bi-Si.

У ЧЕЛСИЈУ НЕ ПРАШТАЈУ РАСИЗАМ! Покренут поступак против аргентинског фудбалера

FOTO: AP/Tanjug

Francuski savez je u utorak saopštio da će podneti žalbu upravnom telu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zbog video-snimka na kom se nalazi pesma koju pevaju pojedini fudbaleri iz argentinskog tima o igračima Francuske.

Fernandezov saigrač iz Čelsija Vesli Fofana, koji ima jednu utakmicu za Francusku, objavio je sliku snimka na Instagramu opisujući ga kao "nesputani rasizam".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Argentinski fudbaler je rekao da mu je "zaista žao" zbog videa koji je postavio dok je Argentina slavila osvajanje Kupa Amerike.

  - Pesma sadrži veoma uvredljiv jezik i nema apsolutno nikakvog izgovora za ove reči. Zalažem se protiv diskriminacije u svim oblicima i izvinjavam se što sam uhvaćen u euforiju naše proslave Kupa Amerike. Taj video, ti trenuci, te reči ne odražavaju ni moja uverenja ni moj karakter - rekao je Fernandez.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Čelsi je ocenio da je svaki vid diskriminacije potpuno neprihvatljiv.

 - Priznajemo i cenimo javno izvinjenje našeg igrača i iskoristićemo ovo kao priliku za edukaciju. Klub je pokrenuo interni disciplinski postupak. Svaki oblici diskriminatornog ponašanja smatraju se potpuno neprihvatljivim. Ponosni smo što smo raznolik, inkluzivan klub u kome su ljudi iz svih kultura, zajednica i identiteta dobrodošli - objavio je klub.

Fudbalski savez Francuske će kontaktirati sa Argentinskim savezom u vezi sa video-snimkom koji je Fernandez objavio na društvenim mrežama nakon što je Argentina pobedila Kolumbiju sa 1:0 u finalu Kupa Amerike u nedelju.

U saopštenju Francuskog saveza navodi se da predsednik Filip Dijalo "najoštrije osuđuje neprihvatljive i diskriminatorne primedbe koje su iznete na račun igrača francuskog tima".

  - Suočen sa ozbiljnošću ovih šokantnih primedbi, suprotnih vrednostima sporta i ljudskih prava, predsednik Saveza je odlučio da se direktno žali svom argentinskom kolegi i FIFA i da podnese pravnu tužbu za rasno uvredljive i diskriminatorne primedbe - stoji u saopštenju Francuskog saveza.

Argentinski savez se do sad nije oglasio. Čelsi u svom prvom timu ima sedam igrača iz Francuske koji su crne ili mešovite rase - Fofana, Aksel Disasi, Benoa Badijašil, Lesli Ugočukvu, Kristofer Nkunku, Malo Gusto i Malang Sar.

Argentina je pobedila Francusku u finalu Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

BONUS VIDEO: Inijesta o Jamalu: Za šesnaestogodišnjaka nije normalno to što radi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U EUFORIJI, AMERI OSTAJU BEZ OLIMPIJSKIH IGARA?! Amerikanci uveli zakon da naštete Rusima, a sada se im se obija o glavu!