MALIŠAN ZA KOGA NE POSTOJE BARIJERE: Prodaje lubenice da može da gleda Crvenu zvezdu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 07. 2024. u 14:38 >> 14:38

Ponekad ljudi zaborave koliko su blagosloveni. Nerviraju se zbog najmanjih problema i zaboravljaju ono najvažnije - da svakog dana uživaju u životu punim plućima. Lazar Živković i njegov drugar Tadija Petrović pravi su primer kako treba, uprkos brojnim nedaćama, sa njima se nose uz osmeh na licu.

МАЛИШАН ЗА КОГА НЕ ПОСТОЈЕ БАРИЈЕРЕ: Продаје лубенице да може да гледа Црвену звезду

FOTO: Zoran i Marija Živković

Lazar i Tadija prodaju lubenice i dinje u selu Čokot, kraj Niša, kako bi sakupili novac za utakmice u jesenjem delu sezone. Mali Laza navijač je Crvene zvezde, a voli da bodri i nacionalni tim. 

Meštani Čokota dobro znaju za ovu porodicu, kojoj zbog Lazara u rečniku ne postoji reč - nemoguće. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Otac Zoran često na društvenim mrežama podeli njihove sportske avanture, a upravo tako je "zapalila internet" i prodaja lubenica. 

Lazar i fudbaleri Crvene zvezde slave pobedu na Čairu FOTO: Zoran i Marija Živković

- Kada sam postavio sliku na društvenim mrežama, tada je i skočila i prodaja lubenica, kaže uz osmeh tata Zoran, a prenosi portal "Niške vesti".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ističe da lubenice kupuju i stanovnici okolnih mesta, svi pohrle da kupe lubenicu kod Laze. 

- Videli su objavu, svidelo im se sve to i eto njih svaki dan, kaže uz osmeh Zoran.

Lazar je vezan za invalidska kolica, ali čini sve da sebi olakša život, ali i svojoj porodici. Marija i Zoran trude se da njihov sin raste kao i svi drugi njegovi vršnjaci, bez ikakvih odstupanja. 

Lazar u Minhenu bodri Srbiju na Euro 2024 FOTO: Zoran i Marija Živković

- On je tako odgovoran i poslušan da i oko domaćih zadataka ja sa njim nemam nikada puno obaveza. U školi su mu izašli u susret pa mu je odlazak na časove sada lakši. On na tu pažnju uzvraća dobrim vladanjem i odličnim uspehom, često je i na takmičenjima jer pokazuje interesovanje za mnoge nauke, kaže mama Marija.

Lazin koeficijent intelegencije je 128, što ga svrstava u veoma inteligentne osobe, a to potvrđuju i ocene u školi. Šah i programiranje voli i to pokazuje na okružnim i državnim tamičenjima, sa kojih donosi medalje i priznanja.

Da prodaju lubenice on i njegov drug Tadija došli su na ideju kako bi sakupljali novac za odlazak na neku utakicu jer obojica vole sport.

Skoro da nije proustio nijednu važnu utakmicu voljenog kluba, jer roditelji žele da mu ispune baš svaku želju.

- Bio je na mnogim utakmicama i uglavnom ga svi igrači znaju, kaže tata Zoran koji je Lazu odveo i u Minhen da gleda meč Srbija-Danska na upravo završenom Evropskom prvenstvu.

Lazar sa ocem Zoranom na meču Srbija Danska na Euro 2024 FOTO: Zoran i Marija Živković

Laza ima dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, ali ga to ne sprečava da sa osmehom grabi kroz život, a zbog velike ljubavi prema sportu nije mu teško ni da prodaje lubenice. Laza je i u državnom programu pomoći za lečenje retkih bolesti. Živkovići kažu da su terapije koje prima Laza učinile da bolest više ne napreduje, pa je on povratio neke od funkcija i bolje se oseća.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!