"GRINVUD JE SRAMOTA" Afera "Mejson" potresa Englesku i Francusku, oglasio se i gradonačelnik Marseja

Александар Илић
Aleksandar Ilić

22. 07. 2024. u 08:30

MANČESTER Junajted se našao na udaru nakon što je prodao Mejsona Grinvuda u Marsej, a brojna udruženja i navijači zahtevaju da doniraju 30.000.000 funti, koliko su prihodovali od transfera udruženjima koja se bave pravima žena.

ГРИНВУД ЈЕ СРАМОТА Афера Мејсон потреса Енглеску и Француску, огласио се и градоначелник Марсеја

FOTO: EPA

Dvadesetdvogodišnji Englez je za 30 miliona prešao u Marsej gde je uspešno prošao medicinske preglede i potpisao ugovor, a prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Hetafeu. 

Podsetimo, on je svojevremeno optužen za pokušaj silovanja i nanošenje teških telesnih povreda. Slučaj je poništen u februaru 2023. godine kada se ključni svedok povukao iz procesa. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Mladi Englez je sve vreme demantovao da je učinio išta pogrešno. 

Međutim, njegov transfer u Ligu 1 naišao je na burno negodovanje navijača, reagovao je i gradonačelnik Marseja Benoa Pajan, istakavši da je Grinvud "sramota". 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Aktivista protiv zlostavljanja žena, Dejvid Čalen takođe je kritikovao ovaj potez Junajteda, ističući da "crveni đavoli" moraju da uplate prihod od obeštećenja humanitarnim organizacijama koje se bave pravima žena. 

- Mančester Junajted je globalni sportski klub, prihoduju na stotine miliona svake godine. Nisu otpustili igrača, što su veoma lako mogli da urade. Zadržali su ga zbog svoje finansijske dobiti i tako kao prioritet stavili prihode ispred dobrobiti žena. Ne deluje mi kao da je klubu stalo, čak i na osnovnom nivou do žena i devojčcica. Nisu se ni upustili u rad sa ženskim humanitarnim udruženjima do poslednjeg trenutka. Užasno je i to što nisu donirali novac nijednom udruženju. 

Na stotine navijača dočekalo je Grinvuda po dolasku u Francusku, a mišljenja o njemu su podeljena. Mnogi mu pružaju dobrodošlicu, a podjednak broj poručuje da nije dobro došao u Francusku. 

O svemu se na kraju u razgovoru za francuski "La Provens" oglasio i sam fudbaler. 

- Očigledno, svestan sam debate i razumem. Ne želim da ulazim u kontroverze. Imao sam priliku da odgovorim na ovu temu prošle godine. Radujem se budućnosti. Sada sam fokusiran samo na Olimpik iz Marseja i naš novi život. 

Lion će pripreme obaviti u Engleskoj, te bi Mejson Grinvud mogao prvi put nakon dve godine da zaigra u rodnoj zemlji. 

U Grinvudovom rodnom Bredfordu igraće protiv Sanderlenda. U dresu Junajteda odigrao je 129 utakmica, postigao je 35 golova. 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev