NA LETNJOJ PIJACI ZASADA ODSKOČIO SAMO JEDAN TRANSFER NEKOG SRPSKOG FUDBALERA: Bleki bez premca

Z. Ćorović

23. 07. 2024. u 20:35

OVOG leta u Evropi još nije odjeknula neka prava transfer bomba, slična je situacija i sa prelascima najboljih srpskih fudbalera. Sve je još u fazi iščekivanja. Zasada je jedino odlazak defanzivca "orlova" Nikole Milenkovića (26) iz Italije na Ostrvo među zapaženijima. U našim okvirima, to je bila ubedljivo najveća i najzanimljivija prodaja u dosadašnjem delu prelaznog roka.

НА ЛЕТЊОЈ ПИЈАЦИ ЗАСАДА ОДСКОЧИО САМО ЈЕДАН ТРАНСФЕР НЕКОГ СРПСКОГ ФУДБАЛЕРА:  Блеки без премца

FOTO: Nebojša Paraušić

Kao što je poznato, Notingem Forest je platio za Milenkovića 14,3 miliona evra Fiorentini i to je apsolutni rekord kada su u pitanju srpski igrači. Punih sedam godina igrao je Bleki za "ljubičaste" iz Firence i bilo je vreme da promeni sredinu. Stameni srpski štoper je odlučio da se preseli i oproba u najjačoj fudbalskoj ligi Evrope i pošto je još mlad, mogao bi dosta da napreduje, možda kasnije pređe i u neki od top pet engleskih klubova, poput Nemanje Vidića ili Baneta Ivanovića. Zadovoljna je i Fiorentina, Milenkovića je kupila od Partizana leta 2017. za 5,5 miliona evra, sada ga je prodala za 14,3.

To je skoro sedam puta više od trenutno drugoplasiranog na srpskoj transfer listi - Veljka Birmančevića (26). Brzonogi krilni napadač je posle solidne epizodne uloge na EP sa Srbijom odlučio da ostane u Pragu, gde je u Sparti bio najzaslužniji igrač za osvajanje titule prvaka. Zato je češki velikan odlučio da ga otkupi od francuskog Tuluza za 2,3 miliona evra.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Na trećem mestu je prelazak mladog Partizanovog napadača Sameda Baždara (20) u špansku Saragosu za 1,5 miliona evra. Ovo je cifra po sprecijalizovanom sajtu "Transfermarkt", iako crno-beli očekuju da će uz dogovorene bonuse zaraditi duplo više.

Pošto je još jedan naš reprezentativac Nemanja Maksimović prešao u Panatinaikos kao slobodan igrač, zanimljivo je da su od četvrtog do šestog mesta igrači koje su angažovali srpski klubovi - TSC je otkupio levo krilo Aleksandra Ćirkovića (22) ruskoj Samari 1,2 miliona, dok je Crvena zvezda platila supreligašu iz Bačke Topole okruglo "milionče" za reprezentativnog štopera Nemanju Stojića (26). Takođe, Vojvodina je rešila da zadrži vezistu Njegoša Petrovića (25), pa je španskoj Granadi iskeširala 800.000 evra.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Milan pikirao tandem

OČEKUJE se da letnji transfer rekord Nikole Milenkovića uskoro padne. Evropski i italijanski gigant Milan uveliko pregovara sa dvojicom srpskih reprezentativaca i već je najavljeno da je spreman da plati Salcburgu oko 25 miliona za Strahinju Pavlovića i 20 za Lazara Samardžića.

TOP PET

1. Nikola Milenković (Fiorentina - Notingem F.) 14,3

2. Veljko Birmančević (Tuluz - Sparta P.) 2,3

3. Samed Baždar (Partizan - Saragosa) 1,5

4. Aleksandar Ćirković (Samara - TSC) 1,2

5. Nemanja Stojić (TSC - C. zvezda) 1

o cena u milionima evra

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?