uživoDINAMO - PARTIZAN: Crno-beli šokirali domaćina i to kako

Александар Илић
Aleksandar Ilić

23. 07. 2024. u 19:56 >> 19:04

FUDBALERI Partizana od 20 časova igraju u poljskom Lublinu prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona. Protivnik je Dinamo iz Kijeva, a meč uživo možete da pratite na portalu "Novosti".

ДИНАМО - ПАРТИЗАН: Црно-бели шокирали домаћина и то како

Foto: M.Vukadinović

DINAMO - PARTIZAN (prvo poluvreme u toku) 0:1 (Saldanja22'p) 

24' Neoprezan je bio Severina, već ima žuti karton, a napravio je oštar start. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

22' GOL PARTIZAN! Najstrožu kaznu izveo je Mateus Saldanja. Brazilac je majstorijom prevario golmana i doneo je vođstvo "Panjenkom" crno-belima 

20' PENAL ZA PARTIZAN Fauliran je Kalulu a potom je dobio udarac, penal za Partizan nakon pregleda VAR snimka. Nakon samog prekršaja usledilo je komešanje igrača. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

18' Jarmolenko je šutirao u ugao, odlično brani Jovanović nakon akcije domaćina. 

11' De Medina je dobio žuti karton zbog remplovanja. Oštar kriterijum suđenja za sada 

5' Opasnost po gol Partizana. Loše je Jovanović ispucao loptu, potom i Zahid greši. Prvo je pretio Kabajev, pa Jarmolenko. Dosta sreće po crno-bele. 

3' Brazilac Mateus Saldanja dobio je odmah na startu žuti karton. Kristijan Dingerm odmah postavlja oštar kriterijum suđenja. 

1' Počela je utakmica u Lublinu. Prvi napad imali su crno-beli. 

UOČI MEČA 

18:50 - Poznati su sastavi za meč. 

DINAMO KIJEV - PARTIZAN (20,00)

Lublin, Poljska

Sudija: Kristijan Dingert (Nemačka)

Dinamo Kijev (4-3-3): Buščan - Karavajev, Diačuk, Popov, Vivčarenko - Bujalski, Bražko, Šaparenko - Jaromalenko, Vanat, Kabajev.

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Antić – Ariaga, Zahid – Severina, Goh, Kalulu – Saldanja.

Partizan je uspešno počeo sezonu u Superligi. Slavio je na gostovanju Napretku u Humskoj, nisu crno-beli bili ubedljivi, slavili su golom u nadoknadi vremena. 

Sada ih čeka daleko kvalitetniji rival. Partizan kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje započinje u drugom kolu, a Dinamo iz Kijeva je favorit u ovom duelu.

I Dinamo i Partizan su prethodnu sezonu završili na drugim pozicijama u domaćim šampionatima. Od tima iz glavnog grada Ukrajine bio je bolji Šahtjor iz Donjecka, dok je ispred crno-belih bila Zvezda.

Pobednik iz ovog dvomeča će u narednom kolu igrati protiv ekipe Rendžersa. Ukoliko ne uspe da prođe prvu prepreku, beogradski tim će se za Ligu Evrope boriti protiv Lugana ili Fenerbahčea.

Stanojević se nada rezultatu koji će tim ostaviti u igri u revanšu

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je uoči utakmice protiv Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona da će njegovi igrači sa velikom motivacijom ući u meč protiv velikog i dobrog kluba.

- Čeka nas totalno drugačija utakmica od meča sa Napretkom na startu Superlige, ne može se porediti. Pričali smo oko nekih stvari, ali smo se više fokusirali na Kijev. Ovo su eliminacione utakmice i važno nam je da ostanemo u igri za revanš u Beogradu, istakao je Stanojević, uz konstataciju da je svaki "aktivan" rezultat dobar.

OTROVNE STRELICE IZ KIJEVA - "Partizan je neprijatelj"

Zbog rata u Ukrajini, Oleksandr Šovkovski  je uputio kritike crno-belima zbog toga što su igrali u Rusiji prijateljske utakmice, odnosno bili su jedan od timova na „Bratskom Kupu“.

- Naš klub se ne odvaja od naroda Ukrajine, konstantno podržavajući naše odbrambene snage i ljude koji su patili od ruske agresije u ovom teškom periodu. Tokom svojih nastupa na evropskoj sceni, igrači pokušavaju da podignu moral naših branitelja i ljudi pogođenih njegovim posledicama. Mnogi od njih su dugogodišnji obožavaoci Dinama iz Kijeva. Uzeli smo sa ogromnim, blago rečeno, nerazumevanjem odlazak FK Partizan u Moskvu na prijateljski, ‘bratski’ turnir, gde su odigrali niz mečeva protiv lokalnih klubova i izrazili znake solidarnosti sa onima koji vode agresivan, agresivan rat protiv nas, okupiraju našu zemlju, uništavaju naše gradove i sela, ubijaju i osakaćuju naš narod i decu. Posebno imajući u vidu jasnu odluku UEFA da isključi ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja u Evropi, koja je doneta odmah po početku potpune agresije. Namerno nismo dali nikakve javne izjave po tom pitanju da ne bismo podsticali neprijateljstvo pre meča. Ali uzimajući u obzir sve navedene okolnosti, primorani smo da napustimo sve zvanične događaje. Naš stav se zasniva isključivo na akcijama FK Partizan Beograd, koji je na ovaj turnir otišao u zemlju koja napada i ubija građane naše zemlje. Smatramo da su ovi postupci neprijateljski prema našem klubu i našoj zemlji. 

BONUS VIDEO: Ovako se u Madridu slavila 15. titula u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde