''NE ODUSTAJU OD SVOG STILA IGRE, A MI ĆEMO DOVESTI JOŠ DVA POJAČANJA!'' Stanojević uoči gostovanja Partizana u Ubu

Filip Milošević

26. 07. 2024. u 17:01

Partizan je dobro počeo sezonu pobedom nad Napretkom od 1:0 u Superligi Srbije, da bi zatim bio deklasiran u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona od Dinamo Kijeva sa 6:2 u prvom meču. Sada crno-belim sledi drugo kolo domaćeg prvenstva, a gostovaće ekipi Jedinstva iz Uba. Trener ''parnog valjka'' je na današnjoj preskonferenciji izneo svoja očekivanja.

НЕ ОДУСТАЈУ ОД СВОГ СТИЛА ИГРЕ, А МИ ЋЕМО ДОВЕСТИ ЈОШ ДВА ПОЈАЧАЊА! Станојевић уочи гостовања Партизана у Убу

FOTO: FK Partizan

Trener Aleksandar Stanojević je danas na pres konferenciji izneo svoja očekivanja pred sutrašnji duel.

- Posle teškog poraza, dolazi nam domaće prvenstvo. Čuli smo da je stadion rasprodat i jako mi je drago. Biće dobar ambijent, nadamo se dobrim vestima odande. Svi smo spremni. Danas imamo još jedan trening i spremno dočekujemo utakmicu - rekao je Stanojević u uvodnom obraćanju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zatim je prokomentarisao ekipu Jedinstva.

- Doveli su dosta novih igrača, igraju na specifičan način, ne odustaju od svog stila. Gledali smo ih i protiv Zvezde, kao i u pripremnim mečevima. Igraju i romb, žele da igraju... Mlada je ekipa, za koju mislim da će tek da nadođe. Slažem se da im je otišao najbolji igrač, ali su doveli dosta dobrih i nekih stranaca. Imaju po mom mišljenju dobru ekipu za naše uslove. Dobro su organizovani, žele da igraju, da imaju svoj stil, pa imamo pun respekt prema tome. Danas ćemo imati i sastanak u vezi načina na koji ćemo igrati protiv njih i još jednom kažem, potpuno smo spremni za ovu utakmicu - poručio je Stanojević.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Trener Jedinstva Ivan Radovanović je prijavljen kao igrač zbog proceduralnih problema oko njegove trenerske licence.

- Ne bih ulazio u te njihove stvari. On je mlad stručnjak koji je dosta godina proveo u Italiji. Velika stvar za njega je toliko dugo igrati u Italiji na tom nivou. S druge strane, video sam njegovu jasnu ideju i model igre koji je forsirao u prethodnom periodu. Dosta su nezgodni, specifično igraju, imaju svoj stil od kog ne odstupaju. Romb je vtrlo teško igrati i treba se braniti protiv boljih ekipa i napadati u tom sistemu. Videćemo, ali drago mi je da tako mlad stručnjak dođe iz Italije ovde da pokuša da se izbori za svoju priču'.

A onda, posle novog pitanja novinara, odjednom je Stanojević od više puta ponovljene poruke ''potpuno smo spremni'' došao do toga da je Partizan daleko od onoga što on želi, da nekolicina igrača nije još spremna da odgovori njegovim zathevima, kao i da postoji opasnost da mu se i u domaćem prvenstvu dogode neki teži neuspesi.

- Mi generalno nismo ni u pripremnom periodu nametnuli stil igre. Pričao sam već o problemima, nismo još blizu onoga što ja želim i što možemo. Nisu još ni svi igrači potpuno spremni, jer dosta njih nije prošlo pripreme iz različitih razloga. U hodu se uigravamo i pokušavamo da neke stvari implementiramo. Samo čekamo trenutak da budemo onakvi kakvi želim da budemo. Daleko smo trenutno od priče koje želim, tako da idemo korak po korak. Krenulo je prvenstvo, Evropa, moramo da brzo da rešavamo određene stvari.

Može li ovaj tim Partizana uskoro da se približi načinu igre kakav zahteva moderan fudbal?

- Za sada ne možemo, nismo napravili korak unapred. Nijedan. Slažem se i vezano za Evropu, i za domaća takmičenja. Kako sad stvari stoje, nismo se pomerili. Nemamo ni pedalj napretka. Mene više brine faza napada, od odbrane koju je lakše napraviti. Pokazali smo da smo totalno bezopasni, da se slabo krećemo u fazi napada. Imali smo malo ulazaka u kazneni prostor rivala u svim pripremnim utakmicama. Mislim da je ovoj ekipi potrebno neko osveženje u igračkom kadru koje smo definitivno targetirali od početka priprema, da bismo dobili ono što želimo. Adaptacija na moj rad takođe duže traje nego što je očekivano. U ovom trenutku ništa nismo napredovali, ni da dođemo do nivoa koji ja želim. Kroz rad i, nadam se, pojačanja koja pod hitno moraju da dođu, ne možemo da napredujemo. Mogu da nam se dogode slične situacije i u domaćim utakmicama, ne samo u Evropi.

Odmah posle fdebakla u Lublinu protiv kijevskogf Dinama, Stanojević je poručio da su Partizanu neophodna pojačanja. Sada je bio nešto konkretniji - najavio je još bar dvojicu novajlija do naredne faze takmičenja u Evropi.

- Ja sam već rekao da su mi potrebna dva prelazna roka da bismo mogli da pričamo o onome što ja želim. Bio sam miran, jer sam bio svestan naših mogućnosti. Momci su pokušavali neke stvari, ali nismo ni trenirali onako kako bismo voleli da igramo. Moja odgovornost je najveća, trener sam, imam iskustva, moje je da uradim neke stvari. Nismo dovoljno osvežili ekipu. Treba nam igrača u napadu koji će biti konkretniji, direktniji, i evo vidim da klub radi na tome i da ćemo do utakmice sa Luganom dovesti bar dva nova igrača - poručio je Stanojević, koji očigledno ne veruje u nekakvo čudo u revanšu protiv Dinama u Humskoj.

Meč između Jedinstva iz Uba i Partizana je na programu u subotu od 20 časova.

BONUS VIDEO: Geri Lineker: Džud Belingem je pravi vođa, napravio je sjajan potez

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi