UEFA, NEKA TE JE SRAM! "Kosovo je Srbija" skuplje od "Ubij Srbina"

Novosti online

30. 07. 2024. u 09:00

Disciplinska komisija evropske kuće fudbala (UEFA) izrekla je kaznu Fudbalskom klubu Borac iz Banjaluke zbog ponašanja njihovih navijača tokom meča protiv albanske Egnatije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

УЕФА, НЕКА ТЕ ЈЕ СРАМ! Косово је Србија скупље од Убиј Србина

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Naime, navijači Borca su skandirali "Kosovo je Srbija," što je rezultiralo prekidom utakmice na deset minuta i kaznom od 15.000 evra.

Sa druge strane, Egnatia je već ranije kažnjena sa 10.000 evra jer su njeni navijači tokom revanš meča skandirali "Ubij Srbina", usled čega su članovi najboljeg fudbalskog kolektiva Republike Srpske zapretili da će napustiti teren.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zaključak se sam izvodi. Skandiranje navijača koje je u skladu i sa poveljom Ujedinjenih nacija, po kojoj je južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, znatno je teži prekršaj u odnosu na huliganski pir albanskih navijača u kojem se kliče ubistvu pripadnika druge nacije samo zato što su oni Srbi.

Paralelno s ovim vestima, banjalučki klub je izdao saopštenje povodom revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a. Klub je naglasio da će biti zabranjen ulazak navijačima s obeležjima grčkog šampiona i njegovih prijateljskih klubova. Ova zabrana posebno se odnosi na navijače beogradskog Partizana, "grobare", kojih u Banjoj Luci ima u velikom broju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Revanš između Borca i PAOK-a odigraće se u sredu s početkom u 21 sat. U prvom susretu u Solunu, grčki tim je pobedio sa 3:2. Takođe, odranije je poznato da navijača PAOK-a neće biti na ovoj utakmici zbog incidenata koje su izazvali prošle sezone u Ligi konferencija.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića