"PA SRBIJA JE SLIČNA RUSIJI!" Milson, novi ljubimac "delija", za "Novosti": Oduševljen sam navijačima Zvezde!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 08. 2024. u 08:45

FELISIO Mendes Žoao Milson jedno je od najnovijih pojačanja Crvene zvezde. Momak rođen u Angoli takođe ima i državljanstvo Portugalije, a u razgovoru za "Novosti" govorio je o boravku u Rusiji, Zvezdi, kao i svom rodnom gradu Luandi.

ПА СРБИЈА ЈЕ СЛИЧНА РУСИЈИ! Милсон, нови љубимац делија, за Новости: Одушевљен сам навијачима Звезде!

FOTO: FK Crvena zvezda

Dvadesetčetvorogodišnji vezista može da igra na centralnoj, ali pokriva i obe pozicije na krilu. Karijeru je počeo u Maritimu, nastupao u Pari NN, Ankaragudžuu, Nižnjem iz Novgoroda, a u Beograd je stigao iz Makabija iz Tel Aviva. Za reprezentaciju Angole odigrao je devet susreta do sada. 

Protiv Tekstilca se publici predstavio na sjajan način, postigao je gol na debiju. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Milson je igrao u Nižnjem Novgorodu, gradu koji ima identičnu mapu poput Beograda, grada u kome sada igra. Otkriva da li je sudbina umešala prste u to da završi u Beogradu. 

- Presrećan sam zbog toga što imam priliku da igram fudbal u klubu koji ima istoriju kakvu ima Crvena zvezda. Naravno, u Rusiji mi je bilo lepo, ali sada sam u Beogradu, želim uspeh sa crveno-belima. Imao sam već prilike da se uverim u to koliko Srbi vole fudbal, oduševljen sam, počeo je Milson razgovor za "Novosti". 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Dok je igrao u Rusiji, jednom je rekao „da mnogo voli Nižnji Novgorod, a i rusku hranu“. Otkriva šta misli o hrani u Srbiji.  

– Uživao sam u Rusiji u svakom smislu i nosim lepe uspomene. Što se tiče hrane u Srbiji, još uvek isprobavam i za sada sam zadovoljan.

Uporedio je vreme provedeno u Srbiji i Rusiji. 

- U Srbiji sam kratko, ali mislim da je zemlja slična Rusiji. Što se Beograda tiče, to je grad koji ima izuzetno lepa mesta za šetnju i odlične restorane.

Otkriva šta navijači mogu da očekuju od njega u nastavku sezone. 

- Jedva čekam subotu, biće to moj debi za Zvezdu na našem stadionu. Svaki dan gledam klipove i oduševljen sam atmosferom koju prave navijači. Ja sam uzbuđen. Ono što mogu da im obećam je da ću dati poslednji atom snage na terenu za Zvezdu.

Strane igrače obično pitaju, kada dođu u Srbiju – „Kako vam se sviđa Beograd”? a Milson otkriva kakva je njegova rodna Luanda? 

- Luanda je za mene najlepše mesto na svetu.

O razlozima za dolazak u Crvenu zvezdu kaže... 

– Zvezda je najveći klub na ovim prostorima. Jedan je od retkih klubova koji u svojoj istoriji nosi titulu prvaka Evrope i sveta. Reč je o velikom klubu, to je bilo dovoljno da odlučim da obučem crveno-beli dres. 

Igrao je sa Ivanom Mladenovićem u Nižnjem, Urošem Radakovićem u Ankaragudžuu i Dejanom Kerkezom u Maritimu, otkriva da li je sa nekim od njih razgovarao pre dolaska u Srbiju. 

- Iskreno, nisam se ni sa kim konsultovao oko dolaska u Zvezdu. Kada je stigao poziv, znao sam da želim samo u Zvezdu.

Pohvalio je Milson i saigrače. 

- Svi su sjajni. Dočekali su me fenomenalno, rekao je Milson za "Novosti".

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE?! Evo šta je Svetislav Pešić otkrio o orlovima posle meča Srbija - SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu!