PORAZ I BRIGA ZA VOJVODINU: Maribor uz prednost stiže na revanš

Tanjug

08. 08. 2024. u 22:38

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u gostima od Maribora rezultatom 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

ПОРАЗ И БРИГА ЗА ВОЈВОДИНУ: Марибор уз предност стиже на реванш

FOTO: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/

Prvo poluvreme je proteklo u obostrano otvorenoj igri, ali nije bilo previše šansi, a pred kraj prvog dela igre mladi napadač Mihajlo Ivanović je ušao u igru umesto povređenog Andrije Radulovića.

Vojvodina je imala stoodstotnu šansu u 59. minutu, Mihailo Ivanović je izašao jedan na jedan sa golmanom Maribora, ali njegov udarac brani Ažbe Jug.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Već u sledećem napadu Maribor stiže do vođstva. Mihaj Butean je srušio Marka Božića, a sudija Danijel Stefanski iz Poljske pokazuje na belu tačku. 

Golman Vojvodine Lazar Carević brani udarac Josipa Iličića sa bele tačke, ali lopta se vratila napadaču Maribora koji je uspeo da je sa pet metara pošalje u mrežu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vojvodina je mogla do izjednačenja u 65. minutu, ali je golman domaćih udarac kapitena "lala" Njegoša Petrovića sa 17 metara skrenuo do prečke.

U 70. minutu Vojvodina ostaje sa desetoricom na terenu. 

Povratnik u klub Slobodan Medojević, koji je večeras prvi put igrao od povratka, dobio je direktan crveni karton zbog preoštrog starta na sredini terena.

Vojvodina i sa igračem manje stiže do pogotka, kapiten Petrović je u 77. minutu bio asistent, a Kejleb Zadi Seri strelac.

Maribor ipak sa igračem više stiže do pobede golom u 90+8. minutu. Litvanac Pijus Širvis je centrirao, a 36-godišnji rezervista domaćih, Alžirac Hilal Saudani, šalje loptu u mrežu udarcem glavom sa peterca.

Utakmicu na stadionu "Ljudski vrt" u Mariboru pratilo je 6.850 gledalaca. Među njima je bilo i 200 navijača Vojvodine koji su zdušno bodrili "lale" tokom svih 90 minuta.

Revanš meč igra se sledećeg četvrtka od 20 časova u Bačkoj Topoli.

Pobednik ovog dvomeča igraće u plej-ofu Lige konferencija protiv boljeg iz duela Ilves (Finska) - Đurgarden (Švedska). Večeras je u Finskoj bilo 1:1, revanš je sledeće nedelje u Švedskoj.

BONUS VIDEO: Spektakularan doček! Kilijan Mbape predstavljen u Realu iz Madrida 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!