uživoPRENOS, REAL MADRID - ATALANTA: Sjajan duel u meču za trofej UEFA Superkupa Evrope!

Novosti online

14. 08. 2024. u 19:00 >> 21:11

Real Madrid i Atalanta igraju u Superkupu Evrope, a prenos tog meča možete uživo da pratite na portalu "Novosti"

ПРЕНОС, РЕАЛ МАДРИД - АТАЛАНТА: Сјајан дуел у мечу за трофеј УЕФА Суперкупа Европе!

FOTO: Tanjug/AP

Real Madrid - Atalanta 0:0

11' - Prekid meča zbog povrede fudbalera Atalante.

9' - Oslobodili su se pritiska igrači Atalante, bar na kratko... a onda, kada su izgubili loptu posle prvog njenog dužeg držanja u sopstvenom posedu, napravili su novi prekršaj. I to za žuti karton. Ali, nije u pitanju borbeni Hien, već Ederson.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

6' - Brza akcija ekipe iz Bergama, nadmudrili su na desnoj strani svog napada Realove igrače, no Zapakosta nije uspeo da centrira kako je želeo u vrlo obećavajućoj situaciji.

5' - Na isteku petog minuta Hien pravi treći prekršaj. Sudija iz Švajcarske ga zove, pokazuje mu sat i za koliko malo vremena je načinio toliko faulova. Očigledno - upozorenje da će uslediti žuti karton ako tako nastavi. Inače, Atalanta se odbranila posle nove akcije kratkim dodavanja Realovih igrača.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

4' - Hien, švedski internacionalac, pravi svoj drugi faul, a treći Atalantin za samo 200 sekundi igre. Nedugo zatim, Zapakosta interveniše i Real će imati korner s leve strane.

3' - Već u drugom kontaktu s loptom, Mbape je fauliran. Bučno reaguju brojne (a od Atalantijih brojnije) pristalice Reala. 

2' - Prvi napad Reala nije odmah urodio plodom, ali su "kraljevići" potom iznudili prekršaj Kolašinca na desnom krilu svog napada. Ipak, nisu centrirali sa tih 35 metara, već vratili loptu unazad.

Kilijan Mbape na zagrevanju pred meč Real - Atalanta u Superkupu / FOTO: Tanjug/AP

1' - Sandro Šerer, švajcarski sudija, dao je znak za početak meča!

19.56 - Timovi su izašli na centar stadiona u Varšavi, sledi pozdravljanje aktera meča, pa početak.

19.50 Evo i sastava!

Real Madrid (4-2-3-1) Kurtoa - Karvahal, Eder Militao, Ridiger, Mendi - Valverde, Čuameni - Rodrigo, Belingem, Vinisijus žunior - Mbape

Ekipa Real Madrida za Superkup Evrope / FOTO: Tanjug/AP

Atalanta: (3-4-1-2) Muso - Đimsiti, Hien, Kolašinac - Zapakosta, De Run, Ederson, Ruđeri - Pašalić - De Keteler, Lukman

Ekipa Atalante za meč UEFA Superkupa Evrope / FOTO: Tanjug/AP

Zašto je ovaj meč posebno zanimljiv?

Posle sjajne sezone 2023/2024 širom Evrope, prvo kontinentalni trofej na ovom "novom početku" biće dodeljen u Varšavi okršaju UEFA Superkupa između 15-strukog vladara Evrope, ujedno i aktuelnog osvajača Lige šampiona Real Madrida i, sa druge strane, osvajača Lige Evrope, Atalante. 


Madridski gigant igra deveti put u meču Superkupa (pet pobeda, tri poraza dosad), a u njega ulazi sa nestvarnom serijomusepha.

Naime, uključujući i pobedu nad Borusijom Dortmund u finalu Lige šampiona na Vembliju, Real nije izgubio nijednu takmičarsku utakmicu otkako je ispao iz Kupa Kralja u produžecima protiv Atletika u januaru 2024! Od tada je odigrao 26 mečeva, 18 dobio, a osam puta odigrao nerešeno. Poslednji put je meč od 90 minuta izgubio upravo od gradskog rivala Atletika, ali još u septembru 2023.

Atalanta, koji ima samo dva značajna trofeja u klupskoj riznici, rado bi da nokautira još jednog favorita. Uostalom, to joj za pravo daje način na koji je ekipa iz Bergama osvojila trofej Lige Evrope i okončala 61-godišnje čekanje: deklasirala je sa 3:0 ekipu Bajera iz Leverkuzena koja je bila neporažena u 51 utakmici zaredom, do tog finala.

Time je ovaj italijanski klub postao 41. ekipa koja će igrati u UEFA Superkupu, što znači da je ovo četvrta uzastopna sezona u kojoj nastupa debitant. Od tri poslednja debitanta u ovom okršaju, dva su izgubila (Viljareal i Ajntraht).

Inače, osvajači Lige šampiona osvojili su deset od poslednjih 11 izdanja UEFA Superkupa, a izuzetak je poraz Reala od Atletika 2018.

Na koje igrače treba obratiti pažnju?

Očekuje se da će najnoviji "galaktiko" Real Madrida, Kilijan Mbape, debitovati, a pritom ima lepe uspomene jer je u dosad jedinom meču s Atalantom dao gol.

Sa druge strane vrebaće Ademola Lukman, napadač koji je postigao het-trik u finalu Lige Evrope, a onda je i na tri preostale utakmice koje su usledile do kraja minule sezone bio strelac.

---

Ako vas sport zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njemu na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U NEVERICI: Evo šta je uradio Srbin koga je Fudbalski savez Rusije angažovao za važan posao