uživoPRENOS, ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA: Buran meč dva lidera na tabeli!

Novosti online

15. 08. 2024. u 19:55 >> 21:12

Peto kolo fudbalske Superlige Srbije donelo je i derbi uvodne faze srpskog šampionata: igraju Čukarički i Crvena zvezda, koji dele čelnu poziciju, a prenos možete da pratite uživo uz portal "Novosti".

ПРЕНОС, ЧУКАРИЧКИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Буран меч два лидера на табели!

FOTO: FK Crvena zvezda

Čukarički - Crvena zvezda 0:2

55' - Milson drugi put za dva minuta "preti" Čukaričkom. Ovoga puta je bio nešto precizniji, ali ne i dovoljno da bi lopta išla u gol rivala.

52' - Vinisijus Melo je pokazao koliko mu malo prostora treba da dođe u situaciju da ugrozi gol rivala. Srećom po Zvezdu, njegov šut iskosa s leve strane bio je za malo neprecizan.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

49' - Nešto mirniji uvod ovog poluvremena, nego onog prvog...

46' - Počeo je drugi deo utakmice. Melo i Miladinović zamenili su Cvetkovića i Ivanovića u Čukaričkom, a Milson i Stojić - Olajinku i Spajića u Zvezdi.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Kraj poluvremena. Prilično interesantnog, sa dva pogotka Olajinke, nekoliko odličnih akcija branioca titule, ali i dva, tri dokaza zašto je Čukarički, bar do ovog kola, na deobi prvog mesta sa Zvezdom i Partizanom.

42' - Nešto mirniji trenuci igre. Em je vrlo toplo, a igrači su se "istrošili", em se Zvezda brani sa desetoricom kada Čukarički krene u pozicioni napad, a odbrana crveno-beilh, sem onog jednog lošeg momenta kapitena Spajića, za sada dobro obavlja posao. Na drugoj strani terena, nema baš velike "jurnjave" za 0:3.

39' - Hvang i Điga koji mu se pridružio na oko 20 metara od gola Čukaričkog nisu imali dobro rešenje, Cionis je to probao da kazni brzim trkom, a ta kontra je morala da prepusti mesto sporijem napadu - jer se dobro konsolidovala Zvezdina odbrana.

36' - Dosad malo primećen Zvezdin špic Duarte dobio je jednu "dugačku" loptu, ona ga je terala da trči ukoso, desno od gola, da bi onda usledio iznenadni šut. Srećom po "Čuku", golman Mirković bio je dobro postavljen.

"DELIJE" TRAŽILE, A KLUB ODMAH REAGOVAO: Rečeno - učinjeno

34' - Velika prilika za Čukarički! Lazar Tufegdžić se izborio da ostane licem u lice sa golmanom Zvezde, nakon što je u polu-kontri nadmudrio Uroša Spajića, a onda je usledio neprecizan šut sa desetak metara.

32' - Još jedna šansa za Zvezdu, Ivanić je probao da šutne s leve strane, odmah je izblokiran, a lopta je došla levo od njega, do Seola. Ovaj je centrirao "iz mrtvog ugla", probao da pronađe Duartea kod desne stative, no lopta je pala na vrh mreže, iza prečke.

30' - Posle pokušaja Rogana i saigrača iz "Čuke" po desnoj strani, Zvezda je osvojila loptu, a Olajinka uz dobre driblinge prešao na suparničku polovinu. Ipak, dodavanje na desno krilo - nije bilo precizno, pa je "domaćin", što Čukarički jeste iako se igra u Pančevu, osvojio loptu. I to samo na desetak sekundi.

28' - Ređaju se šanse Zvezde. Hvang je posle lepog "lažnjaka" na 18 metara dobro šutirao, Mitrović odbranio, a onda Mimović natrčao s desne strane, no njegov udarac izblokirao je Diop. Vrlo, vrlo sadržajna utakmica za sada - doduše, mahom pred golom Čukaričkog.

26' - Zvezda je izvela slobodan udarac s desnog krila, Elšnik je vrlo dobro centrirao, Spajiću malo nedostajalo da loptu skrene u gol. A onda još jedan igrač Čukaričkog, Đorđe Ivanović, zbog prigovora dobija žuti karton. Baš neobična situacija, tri javne opomene za tri minuta....

24' - Odmah i drugi žuti karton za igrače Čukaričkog, ovoga puta Diop, zbog oštrog faula nad Pumom

23' - Mihajlo Cvetković, napadač rođen 2007. godine, koji je ovog proleća i leta davao golove u dresu Srbije kao kadet, dobija žuti karton jer je namerno šutnuo loptu posle sudijskog zvižduka.

21' - Čukarički se malo "trgnuo" posle dva brzo primljena gola. Sada "brđani" duže drže loptu u svom posedu, a ekipa trenera Vladana Milojevića se brani, mada sa trojicom uvek na suparničkoj polovini terena.

17' - Ovoga puta je Olajinka na oko 35 metara primio loptu, sa leve strane malo ušao u sredinu, a nakon što se stuštio ka kaznenom prostoru, sa njegove ivice je poslao loptu visoko u dalji, desni ugao - za svoj drugi pogodak na ovom derbiju kola.

17' - Novi gol Olajinke, Zvezda vodi 0:2!

16' - Puma Rodrigez je sa desnog krila rešio da ubaci loptu na ivicu peterca, videvši da bi povratnik u prvu postavu Zvezde, Piter Olajinka, mogao da se izbori tamo za "skok-šut" (glavom) pokraj jednog čuvara. Baš to se i desilo, pa je Zvezda i povela.

15' - Gol za Zvezdu, 0:1! Olajinka, na asistenciju Pume!

13' - Puma Rodrigez u šansi, nekoliko sekundi kasnije šutira i Hvang, odbranila se "Čuka" dobrim defanzivnim blokom. Opasni su crveno-beli (ovoga puta igraju u plavoj opremi), nema šta...

10' - Nova solidna akcija Zvezde, ovoga puta iz kornera. No, spasili su se igrači Čukaričkog, iako je Spajić bio u dobroj poziciji posle ubacivanja s ugla.

6' - Opasno je bilo! Ivanić je s leve strane hteo da proigra Duartea, a lopta je prohujala tik pokraj dalje stative, pored njene spoljne ivice, kao da je bio nizak, prizeman šut. Ipak, "brđani" su odmah izgubili loptu na početku svoje akcije, pa je Zvezda opet pripretila. Puma Rodrigez je šutirao s leve strane - glavu je postavio Jovanović i sada je malo grogiran.

5' - Ne baš idealna intervencija Zvezdine odbrane posle oduzimanja lopte rivalu, opasno je ona vraćena golmanu Iliću, no ipak su se spasili gosti a da nije došlo do šuta u okvir njihovog gola.

4' - Nekadašnji štoper Zvezde, Vukašin Jovanović, zaustavlja akciju u kojoj se novajlija crveno-belih, Elšnik, ubacio iz veznog reda iza odbrane Čukaričkog. "Brđani" su konačno došli u posed.

3' - Puna Rodrigez se probio po desnoj strani, pa dodao desno od sebe Mimoviću koji je ostao "višak" na krilu. Usledio je centaršut, intervencija "Čukine" odbrane, a onda šut Hvanga sa distance. Neprecizan.

2' - Goran Stanić, trener Čukaričkog, traži da njegova ekipa već postojeći presing - pojača. Zato je Zvezda prilično oprezna u organizaciji uvodnog napada.

1' - Utakmica je počela!

19.59 - Sudija Jovan Šegrt je bacio novčić, Docić je odabrao da Čukarički ostane u prvom poluvremenu tamo i gde su došli njegovi igrači, pred navijače Zvezde, a Spajić je potom saznao da će njegovi crveno-beli krenuti s centra.

19.57 - Igrači dva kluba izlaze na centar igrališta. Sledi pozdrav publici, onda međusobni, pa - početak derbija kola.

19.55 - Zvezda je prva na tabeli zbog gol-razlike (14:3), Partizan drugi (7:0), a Čukarički treći (8:3), svi sa po deset bodova.

19.10 - Na klupi "Čuke" su Kaličanin, Serafimović, Stojanović, Džigbah, Nikčević, Vadze, Milojević, Miladinović, Ergelaš, Tedić i Melo.  Zvezdine rezerve su Guteša, Leković, Rodić, Stojić, Šljivć, Ilić, Katai, Kanga, Dalsio, Jovanović i Milson

19.00 - Evo i sastava:

Čukarički: Mirković, Rogan, Stevanović, Jovanović, Diop, Sisoko, Docić, Tufegdžić, Cionis, Ivanović, Cvetković

Crvena zvezda: Ilić, Mimović, Điga, Spajić, Seol, Rodrigez, Hvang, Elšnik, Olajinka, Ivanić, Duarte

Istorijski meč - van Beograda

Dosad se još nijednom nije desilo da klubovi koji dele čelnu poziciju na superligaškoj tabeli - igraju Pančevu. A eto, dešava se danas.

Naime, Čukarički je u utorak saopštio da je komisija za bezbednost stadiona FSS izašla na teren kluba sa Banovog brda i konstatovala da je teren od prirodne trave oštećen od prevelike toplote ili bolesti i da se na istom ne mogu odigravati utakmice u okviru Superlige Srbije.

"Brđani" su zbog toga odlučili da dočekaju Zvezdu na stadionu SC Mladost u Pančevu.

Raspored ostalih utakmica i tabela Superlige Srbije


Fudbaleri TSC-a sastaće se u petak od 18.55 časova u Bačkoj Topoli sa ekipom OFK Beograda.

U subotu će biti odigrana tri meča petog kola SLS, a igraju: Novi Pazar - Mladost (17.30), Tekstilac - Jedinstvo (19.30) i Napredak - Spartak (19.30).

Fudbaleri Partizana će u nedelju na svom terenu od 19.30 časova dočekati niški Radnički. Kragujevački Radnički će u isto vreme u Gornjem Milanovcu igrati sa Vojvodinom, dok će se Železničar, takođe od 19.30 sati, u Pančevu sastati sa ekipom IMT-a.

 

Na tabeli srpskog fudbalskog prvenstva vode, sa po 10 bodova, Crvena zvezda, Partizan i Čukarički. Za njima slede TSC, OFK Beograd i Železničar sa po sedam bodova, Radnički Niš sa šest, te ostatak konkurencije.

---

Ako vas sport zanima, pratite sve najvažnije ali i najzanimljivije vesti o njemu na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji