SRPSKI KLUPSKI FUDBAL NASTAVLJA DA TONE NA UEFA LISTI KOEFICIJENATA: I dalje smo najgori ovog leta

M. Bl.

16. 08. 2024. u 17:17

PET dvomeča i pet neuspeha srpskih klubova u julskom i avgustovskom ciklusu kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija.

СРПСКИ КЛУПСКИ ФУДБАЛ НАСТАВЉА ДА ТОНЕ НА УЕФА ЛИСТИ КОЕФИЦИЈЕНАТА: И даље смо најгори овог лета

Foto: EPA

Sa nula od pet Partizana, Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca pogled na listu koeficijenata UEFA, blago rečeno, deluje neprijatno pošto se Srbija nalazi na 21. mestu sa 22.275 bodova koje i dalje donosi kakve, takve privilegije u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja.

Ukoliko nas do kraja sezone prestignu Mađari (20.375), Šveđani (19.250) ili Slovaci (19.125) (dve od te tri zemlje) Srbija će od sezone 2026/2027. imati četiri predstavnika i svi će kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope počinjati od prvog kola.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Da sve bude još bolnije po srpski klupski fudbal učinak Partizana, Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca je bio takav da je naša zemlja i dalje poslednja u konkurenciji 55 članica UEFA po učinku ovog leta na Starom kontinentu. Istina, ta slika će se ubrzo promeniti s obzirom na to da San Marino, Makedonija, Malta i Gruzija koji su ispred nas više nemaju "preživelog" predstavnika ni u jednom od tri takmičenja.

Nacionalni koeficijent je ovog leta popravljen za svega 2.500 bodova, po bod su doneli Vojvodina i Radnički, dok je Partizanova pobeda u Tunu protiv Lugana donela pola boda što je ukupno podiglo srpski koeficijent za samo 0.500 bodova. Pozitivne naznake u borbi za očuvanje barem tog 22. mesta predstavlja činjenica da će Crvena zvezda i TSC sigurno tokom jeseni igrati u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a šansu da im se pridruži i dalje ima Partizan ukoliko u predstojećem dvomeču plej-ofa Lige konferencija bude bolji od belgijskog Genta.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Ono što može i mora da plaši u borbi za očuvanje 22. mesta jeste činjenica da su direktni konkurenti Šveđani bili izuzetno uspešni u kvalifikacijama (svi prošli u plej-of) zabeleživši 12 pobeda, četiri remija i dva poraza. Dakle, krajnje je vreme da prestane "statiranje", a da započne prikupljanje bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj