HAOS 150 DANA POSLE MEČA RUSIJA - SRBIJA: Ukrajinski fudbalski klub se žali UEFA zbog utakmice "orlova" u Moskvi!

Novosti online

18. 08. 2024. u 18:01

Rusija i Srbija su odigrale prijateljsku utakmicu u Moskvi, a taj duel i dan danas izaziva neke prilično burne reakcije.

ХАОС 150 ДАНА ПОСЛЕ МЕЧА РУСИЈА - СРБИЈА: Украјински фудбалски клуб се жали УЕФА због утакмице орлова у Москви!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Rusija je deklasirala Srbiju, napunivši mrežu Piksijeve ekipe usled velikog kiksa "orlova" u uvodnom delu meča, a iako je taj prijateljski meč odigran još 21. marta - sada, tačno 150 dana kasnije, stiže jedna žalba na adresu UEFA.

I to od strane kluba iz Ukrajine.

Naime, ukrajinski fudbalski klub Krivbas traži da se mu na međunarodnoj sceni ne sudi Turčin Arda Kadešler, koji je pravdu i delio na pomenutom susretu Rusija - Srbija.

A upravo je tog turskog arbitra evropska kuća fudbala odredila da bude na centru kada Krivbas u borbi za plasman u Ligu konferencija bude igrao protiv Betisa.

"Nedopustivo! Diskredituje naš klub i celu Ukrajinu!"

"Novosti" vam prenose saopštenje ukrajinskog kluba u celosti:

- FK Krivbas zatražio je od UEFA da zameni turskog sudiju Ardu Kardešlera, određenog za meč plej-ofa Lige konferencija 2024/2025 između Krivbasa i španskog Betisa, koji će se održati sledećeg četvrtka, 22. avgusta, u gradu Košice.

Saznali smo da je ovaj sudija sudio prijateljsku utakmicu između Rusije i Srbije 21.3.2024. u Moskvi, u Rusiji. Zbog toga smatramo nedopustivim da se ovaj arbitar uključi u rad na utakmici u kojoj će učestvovati ukrajinski fudbalski klub.

Kao što znate, rat u Ukrajini traje već treću godinu nakon što je počela vojna agresija Ruske Federacije velikih razmera. Uprkos ratu, Ukrajina održava fudbalska takmičenja na svim nivoima. To nam je omogućila ukrajinska vojska, koja sve vreme hrabro brani našu zemlju, štiteći je od ruskih osvajača.

U sezoni 2023/2024, FK Krivbas je dobio pravo da predstavlja Ukrajinu na međunarodnoj sceni. Međutim, suđenje naše međunarodne utakmice od strane sudije koji je radio na utakmici u kojoj su učestvovali Rusi, čak i direktno u Rusiji, diskredituje ceo naš klub pred svim navijačima Krivbasa, među kojima ima mnogo vojnih lica koja trenutno štite našu teritoriju od ruskih napada, kao i celu Ukrajinu, koja pati od vojne agresije Rusa.

Krivbas je o situaciji obavestio i Ukrajinski fudbalski savez i Sudijski komitet Saveza. Verujemo da će zdrav razum pobediti - navodi se u saopštenju.

Sve o "orlovima", fudbalu, ali i sportu generalno, pratite na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

A POSLE "PROKLETA JE AMERIKA": NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)

Košarkaška reprezentacija Srbije je osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a slavlje koje se desilo i u glavnom gradu Francuske, ne samo da se "prelilo" na svečani doček u Beogradu, već i kada su naši olimpijci otišli u jedan klub da proslave osvajanje olimpijske medalje. Nikola Jokić se i tu istakao. Dva dana nakon što je isplivao najnoviji snimak sa te proslave, NBA liga je - pohvalila Jokića.

18. 08. 2024. u 20:05

Komentari (0)

A POSLE PROKLETA JE AMERIKA: NBA liga se oglasila o Nikoli Jokiću (i ne samo o njemu)