PARTIZAN PROTIV GENTA I BAŠ LOŠE TRADICIJE Belgijanci su bauk za "valjak"

Z. Ćorović

21. 08. 2024. u 13:48

TRADICIJA postoji da bi se rušila. Ova poznata fraza trebalo bi da bude jedna od glavnih ideja vodilja fudbalerima Partizana pred prvi meč u četvrtak (20.15) sa Gentom u plej-ofu Lige konferencija.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ГЕНТА И БАШ ЛОШЕ ТРАДИЦИЈЕ  Белгијанци су баук за ваљак

FOTO: FK Partizan

Crno-beli će i na ovom važnom susretu odrađivati kaznu UEFA, zbog čega neće moći da računaju na podršku svojih navijača, ali to nije jedina otežavajuća okolnost za njih. Predstoji im dodatna borba protiv nekih "nevidljivih fudbaslkih sila" koje su doprinele jednoj neobičnoj i neshvatljivoj statistici - Partizan nikada do sada nije pobedio ekipu iz Belgije u nekom od takmičenja na međunarodnoj sceni. Na deset utakmica doživeo je šest poraza i zabeležio četiri remija, uz gol razliku 10:18. Da su Belgijanci neka fudbalska velesila, pa da se i razume ovaj bilans...

Ipak, u jednom slučaju pobeda nije ni bila neophodna da se napravi istorijski podvig i slavi protiv Belgijanaca. Navijači Partizana uvek će se rado sećati kako je njihov tim preskočio Andereleht i plasirao se u svoju drugu Ligu šampiona, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Bilo je to 24. avgusta 2010. godine, u Briselu se meč završio 2:2, istim rezultatom kao i nedelju dana ranije u Beogradu. Blistao je Brazilac Kleo, dvostruki strelac za "valjak", posle su Lukaku i Žile odveli meč u produžetke i penale, gde su se crno-beli, kao i u Njukaslu, bolje snašli od belgijskog velikana.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Trener "valjka" i tvotrac ovog velikog uspeha bio je Aleksandar Stanojević. Vratio se ljubimac "grobara" ovog leta sa namerom da podigne ekipu i popravi pozicije na međunarodnoj sceni. Krenulo se težim putem, posle debakla sa Dinamom iz Kijeva, Partizan je odigrao mnogo bolje, ali zbog jedne fatalne greške ispustio Lugano. U naredna dva susreta moraće da ide na sve ili ništa. Rival su "poglavice" iz Genta, sveže uspomene na dvoboje sa ovim timom nisu pozitivne. Oktobra 2021, u okviru grupne faze LK, posle remija u zemlji finih čokolada (1:1), desio se gorak poraz u Humskoj (0:1). I tada je crno-bele sa klupe vodio Stanojević, strateg koji ume da izvuče najviše iz svoje ekipe. Bilo bi lepo da se prekine mračna tradicija, mada u Partizanu nikom ne bi smetalo da se opet posle dva remija i penal-ruleta prođe dalje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bilans

Klub Briž 2 0 0 2 2:6

Gent 2 0 1 1 1:2

KRC Genk 2 0 1 1 2:3

Anderleht 2 0 2 0 4:4

Šarloa 1 0 0 1 1:2

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)