SPREMNI ZA NORVEŠKU KLIZAVICU: Kakav tim i s kakvom igrom Crvena zvezda izlazi na megdan Norvežanima?

Z. Ćorović

20. 08. 2024. u 17:50

SVE je neobično i nepoznato u najvećem izazovu ovog leta. Crvena zvezda će večeras (21.00) na severu Norveške igrati u specifičnim uslovima, protiv atipičnog protivnika Bode Glimta u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Sa beogradskih plus 40, crveno-bele je juče popodne po dolasku dočekalo kišno, hladno vreme od petnaestak stepeni Celzijusa. Ljudi sa jaknama, kaputima i kabanicama mogli su se videti na ulicama malog gradića na obali Norveškog mora.

СПРЕМНИ ЗА НОРВЕШКУ КЛИЗАВИЦУ: Какав тим и с каквом игром Црвена звезда излази на мегдан Норвежанима?

FOTO: M. Kolašinac

Uz ovu naglu vremensku promenu, najveće je pitanje kako će se izabranici Vladana Milojevića snaći na neobičnom veštačkom terenu, za koji se priča da je kao "staklo", gladak, brz i mokar, pošto se stalno zaliva.

Domaćin je navikao da "leti" po njemu, da kidiše na protivnika od prvog minuta. A kada nekog ubace u mašinu, jao njemu. U prethodnom kolu kvalifikacija poljska Jagjelonija je dobro prošla sa četiri lopte u mreži, jer je bila zrela za duplu porciju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zato će od najveće važnosti biti kako se pripremiti i uzvratiti. Bode ume da u svojim naletima ostavi i dosta prostora za brze kontranapade. Nema sumnje da je to zapazio i Milojević sa njegovom saradnicima.

Ipak, retko se dešava da žuto-crni zakažu u svom skromnom fudblaskom zdanju, na kome može da stane 8.000 gledalaca. Pošto danas stiže čarter iz Beograda, među njima će biti i oko 300 pristalica beogradskog velikana, tako da će Zvezda i u norveškoj nedođiji, udaljenoj preko 1.000 kilometara od glavnog grada Osla, imati pravu podršku.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ponovo bez golmana Glazera

TRENER Crvene zvezde Vladan Milojević je u Norvešku poveo 27 igrača, među njima nema golmana Omrija Glazera, koji se nije oporavio od povrede. Na spisku su: Marko Ilić, Ivan Guteša, Vuk Draškić, Ognjen Mimović, Uroš Spajić, Vanja Drkušić, Naser Điga, Nemanja Stojić, Stefan Leković, Jung Vu Seol, Milan Rodić, In Bom Hvang, Dalsio Gomeš, Timi Maks Elšnik, Gelor Kanga, Nikola Knežević, Mirko Ivanić, Luka Ilić, Jovan Šljivić, Puma Rodrigez, Jegor Prucev, Lazar Jovanović, Piter Olanjinka, Felisio Milson, Aleksandar Katai, Bruno Duarte i Šerif Endijaje.

BODE GLIMT - C. ZVEZDA (21.00)

STADION: "Aspmira". Kapacitet: 8.000. Početak: 21.00 (RTS, TV Arena). Sudija: Ivan Kružilak (Slovačka).

BODE G.: Haikin - Sjovold, Bjortuft, Gundersen, Bjorkan - Evjen, Berg, Fet - Mata, Hog, Hauge.

C. ZVEZDA: Ilić - Mimović, Spajić, Drkušić, Seul - Elšnik, Hvang - Olanjinka, Ivanić, Puma - Šerif (Duarte).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan