"KATASTROFA SRPSKOG FUDBALA!" Hrvati likuju nakon debakla naših klubova u Evropi

Novosti online

23. 08. 2024. u 08:01

OD trenutka kada smo izborili direktan plasman našeg kluba u Ligu šampiona, kao da smo zaboravili da igramo fudbal.

КАТАСТРОФА СРПСКОГ ФУДБАЛА! Хрвати ликују након дебакла наших клубова у Европи

FOTO: Profimedia

Poslednje dve sezone predstavljaju pravi horor za srpski fudbal. Od 40 utakmica naši klubovi su zabeležili 35 poraza, za rubriku "Verovali ili ne". Poslednja tri u nizu i te kako bole.

Partizan je prethodne večeri poražen protiv Genta u Beogradu (1:0), TSC je izgubio na gostovanju Makabiju iz Tel Aviva (3:0), a treba istaći i da je Crvena zvezda poražena u utorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Bode Glimta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

O ovom istorijskom debaklu Srba se i te kako piše i priča u komšiluku, jer su nam Hrvati direktni rivali za što više mesta u Evropi. Njihovi mediji i te kako su zainteresovani za debakl srpskog fudbala, pa se tako posle poraza Partizana i TSC-a sve to pratilo i na "Indeksu" koji je tekst o toj temi naslovio:

- Debakl srpskih klubova u Europi je sve veći. Izgubili su 35 od zadnjih 40 utakmica".

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tu se napominje da je pored njih, ove nedelje i Zvezda izgubila od Bode Glimta, uz podsećanje da su ranije ove sezone ispali i Radnički protiv crnogorskog Mornara i Vojvodina.

- Na taj način HNL je na lestvici koeficijenta preskočio srpsku ligu na 20. mestu - dodaje se u tekstu i podseća da su "srpski klubovi među najgorima u Evropi već neko vreme" i razlog nalaze u tome što je našem takmičenju prethodno prebrzo došao rast koeficijenta.

- Neverovatno zvuči podatak da srpski klubovi u zadnjih 40 utakmica imaju čak 35 poraza, dve pobede i tri remija. Partizan i Radnički su jedini koji su u tom periodu uspeli da pobede nekog, a Partizan je jedini tamošnji klub koji je u zadnje dve sezone ostvario evropski prolaz - lani protiv azerbejdžanskog Sabaha na penale - dodaje se u tekstu u kome se s pravom kritikuju rezultati naših klubova.

Sličan ton ima i "Večernji list" koji je tekst o porazima Zvezde, Partizana i TSC-a naslovio:

- Evropska katastrofa srpskih klubova! Upisali 35 poraza u 40 utakmica.

 U tekstu podsećaju na pomenute činjenice i zaključuju da "takav rasplet nije loš za hrvatsku fudbalsku ligu koja je na lestvici koeficijenata preskočila srpsku ligu na 20. mestu".

Ipak šansu za iskupljenje srpski klubovi će imati naredne nedelje, kada će prvo Crvena zvezda u sredu na stadionu "Rajko Mitić" pokušati da dođe do grupne faze Lige šampiona preokretom protiv Bode Glimta. U četvrtak će TSC na svom stadionu imati ubedljivo najteži zadatak, da "preokrene" 3:0 protiv Makabija s tim da već ima obezbeđenu Konferencijsku ligu, dok Partizan ako hoće tamo - mora da bude bolji do Genta u gostima.

Realno, po prikazanoj igri u prvim mečevima, ali i od starta nove sezone samo Crvena zvezda ima šanse da napravi pozitivan rezultat.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje