PROKLETSTVO SPARTAKA DUŽE NEGO ŠTO JE PUTIN PREDSEDNIK RUSIJE: Ni Dejan Stanković nije uspeo da prekine crnu seriju

Novosti online

24. 08. 2024. u 18:49

Od maja 2012. godine Spartak iz Moskve nije pobedio ekipu Zenita u Sankt Peterburgu. Nije ni ove subote, a imala je ekipa trenera Dejana Stankovića "zicer" za kraj ovog "fudbalskog prokletstva".

ПРОКЛЕТСТВО СПАРТАКА ДУЖЕ НЕГО ШТО ЈЕ ПУТИН ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ: Ни Дејан Станковић није успео да прекине црну серију

Instagram / FK Crvena zvezda

Već 12 godina pomenuti moskovski gigant ne uspeva da u nekadašnjoj prestonici ruske imperije osvoji ceo plen.

Šesnaest puta je Spartak pokušavao do ove subote, nije nijednom trijumfovao, a činilo se da će se to desiti ovog puta kada je srpski reprezentativac Strahinja Eraković, defanzivac Zenita, u 62. minutu dobio drugi žuti karton, samo šest minuta posle prvog.

Ni 13 šuteva, od kojih sedam u metu, ni veći posed lopte, ni pomenuta brojčana prednost pola sata - nisu pomogli Stankovićevoj ekipi: ostalo je 0:0, čime je po 17. uzastopni put Zenitov tim sprečio Spartak da odnese sa Arene u Sankt Peterburgu sva tri boda u Moskvu.

Na tabeli ruske Premijer lige Zenit i dalje vodi, ali posle šest odigranih utakmica ima 14 bodova, što bi mogla da prestignu dva druga moskovska tima - Dinamo i Lokomotiva koji imaju po 12, uz meč manje. Spartak je četvrti sa 11 bodova, a za njim slede CSKA Moskva i Rubin sa po 10.

Inače, kako ruski mediji javljaju "crna Spartakova serija u Sankt Peterburgu za dan je starija nego što je Vladimir Putin na čelu Rusije (postao je to 7. maja 2012.), a u vreme kada je poslednji put crveno-beli tim iz Moskve pobedio u gostima ekipu Zenita, nije postojao Telegram (uz VKontakte najpopularnija društvena mreža u Ruskoj Federaciji), Mesi je imao 24 godine, Ajfon 5 još nije napravljen, a dolar je bio 30 rublji (sada je 90,08)".

Podsetimo, letos je titulu u Rusiji šesti put u nizu (na neverovatan, dramatičan način - u poslednjem kolu) osvojio Zenit, dok je sa sedam bodova zaostatka Spartak bio peti. Između šampiona i kluba koji je preuzeo Dejan Stanković, prvenstvo su završili drugoplasirani Krasnodar sa 56 bodova, Dinamo Moskva koji je imao isto toliko, te Lokomotiva Moskva sa 53.

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje