SVET SE SMEJE HRVATIMA: Ovo se u fudbalu dešava jednom u milion utakmica (VIDEO)

Novosti online

25. 08. 2024. u 21:38

Hrvatska je, što se fudbala tiče, i u reprezentativnom i u klupskom smislu trenutno uspešnija od Srbije na međunarodnoj sceni, ali se u hrvatkom fudbalskom prvenstvu dešavaju neke nesvakidašnje stvari.

СВЕТ СЕ СМЕЈЕ ХРВАТИМА: Ово се у фудбалу дешава једном у милион утакмица (ВИДЕО)

Screenshot / Telegram / Šampionat

Otkako je sportska javnost bila prilično zgrožena koliko se vremena "kralo" na fudbalskim mečevima Mundijala održanog 1990. u Italiji (a vraćanja lopte golmanu i onda njegovo "beskrajno" zadržavanje igre kulminiralo je činjenicom da je na meču s Egiptom irski čuvar mreže Paki Boner više od šest minuta imao loptu) počelo je aktivno da se razmišlja o tome kako da se to više nikada ne desi.

I, UEFA EURO 1992, onaj šampionat Evrope u fudbalu na kome naša reprezentacija zbog sankcija nije mogla da igra, pa je umesto tadašnje Jugoslavije "uskočila" Danska i postala prvak - bio je poslednji veliki turnir na kome je lopta mogla nonšalantno da se vrati golmanu. Danci su, inače, to vraćanje - obilato koristili:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

I, tada je uvedeno novo pravilo o vraćanju lopte golmanu: samo ako je bilo nenamerno, čuvar mreže sme da loptu hvata. U suprotnom, sudija dosuđuje indirektan udarac za suparničku ekipu, i to na mestu gde je golman rukom interevenisao nakon što mu je saigrač namerno vratio loptu.

Otkako je to "pravilo o vraćanju lopte unazad" stupilo na snagu, naravno, mnogo puta se dešavalo da golmani zaborave na ovaj propis, pa nehotice uhvate loptu koju im je klupski kolega ili sunarodnik iz reprezentacije vratio. Ali, "jednom u milion mečeva" se desi - da se dva takva indirektna dosude na istoj utakmici.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

A upravo se to sada dogodilo u Hrvatskoj.

Igrali su Dinamo Zagreb i Gorica, a i jednima i drugima se desilo da vrate loptu svojim čuvarima mreže, a da je oni uhvate.

Snimci tih nes(p)retnih slučajeva obilaze planetu, ljubitelji fudbala se smeju i pitaju "da li je stvarno moguće da se ovo desi dvaput na jednom meču?!", a eto, u Hrvatskoj je moguće.

Evo i kako je sve to izgledalo:

Inače, nijedan od dva dosuđena indikreta nije doveo do promene rezultata, a zagrebački "modri" su pobedili sa 2:1.

Zato posle četvrtog kola hrvatskog prvenstva ("HNL") Dinamo na tabeli vodi sa maksimalnih 12 bodova, ispred Šibenika koji ima devet, te dva tima koji su odigrali po meč manje, Rijeke i Hajduka, a koji su sakupili po sedam.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner možda usred Ju-Es opena bude izbačen iz tenisa?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

25. 08. 2024. u 21:11

Komentari (0)

ČEKA SE UDAR JOŠ JEDNE SILE, NA POMOLU VELIKI RAT? Izrael i Hezbolah kažu da ga ne žele, ali svi su spremni za njega