SRBIJA SPREMNA ZA LIGU NACIJA: Duel sa Španijom je praznik fudbala

Promo

25. 08. 2024. u 14:54

PETOG dana septembra u Beograd stižu evropski šampioni. Izazov prve kategorije za podmlađeni sastav reprezentacije Srbije.

СРБИЈА СПРЕМНА ЗА ЛИГУ НАЦИЈА: Дуел са Шпанијом је празник фудбала

FOTO: Tanjug/AP

Poslastica na startu novog ciklusa Lige nacija i prva etapa na početku procesa stvaranja podloge za ostvarenje najvažnijeg cilja - plasmana na Svetsko prvenstvo 2026. godine u SAD, Maksiku i Kanadi.

- Radujem se i srećan sam što će Španci prvu zvaničnu utakmicu kao novi šampioni Evrope odigrati protiv naše reprezentacije i pred našom publikom. To je prilika da "Marakana" bude puna i da im čestitamo na fantastičnom rezultatu koji su napravili u Nemačkoj. S druge strane, to je prilika i za naše momke da se odmere sa najjačom reprezentacijom na kontinentu. Ima li većeg izazova od duela sa Olmom, Vilijamsom, Jamalom... - kaže selektor Dragan Stojković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kormilar našeg nacionalnog tima dodaje:

- Možda u individualnom smislu nismo na njihovom nivou, ali sve može da se nadoknadi borbenošću, timskim duhom i kolektivnom igrom. Važna je strategija, trka, agresija. Da svaki igrač koji dobije šansu od prvog minuta i svaki koji uđe sa klupe, sprovede u delo sve ono što smo zamislili i što smo se dogovorili pre utakmice.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Strateg "orlova" je kao i svi ljubitelji fudbala širom kontinenta, impresioniran talentom Lamina Jamala, momka koji ga je golom protiv Francuske spustio na peto mesto najmlađih strelaca u istoriji Evropskog prvenstva.

- Buduća zvezda svetskog fudbala. Izuzetno fudbalski inteligentan, igra rutinski, zrelo... Vuče poteze koji u njegovim godinama deluju impresivno. Nije De la Fuente lud što ga je gurnuo u vatru i dodelio mu ulogu protagoniste u timu. Kruna je taj gol protiv Francuske, žao mi je što i protiv Engleske nije iskoristio bar jednu od dve sjajne šanse. Treba odati priznanje i Pikfordu na bravuroznim intervencijama. Jedno je sigurno, Jamal je osveženje za evropski fudbal i momak koji će svojim čarolijama da nas zabavlja u narednih 15 godina.

Sticajem okolnosti, Srbija opet startuje protiv aktuelnih evropskih prvaka, kao i na početku ciklusa za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.

- Tada smo odmah posle meča sa Republikom Irskom imali težak ispit protiv Portugalije, sada protiv Španije. Očigledno nam je suđeno da na početku imamo najteže zadatke. Slično je bilo i na završnim turnirima, u Kataru protiv Brazila, u Nemačkoj protiv Engleske. U svakom slučaju, očekuje nas praznik fudbala u kome svi treba da uživamo.

Sedam utakmica, sedam pobeda, uz 15 postignutih golova čime je oboren rekord Francuske iz 1984. godine. Najbolji igrač (Rodri) i najbolji mladi igrač turnira (Jamal). Nema ni najmanje dileme, Španija je zasluženo osvojila četvrtu titulu evropskog šampiona i dokazala da se najbolji fudbal definitivno igra na Iberijskom poluostrvu.

- Od prve do poslednje utakmice bilo je očigledno da su Španci u svim elementima igre dominantni u odnosu na svoje protivnike i da su apsolutno pripremljeni stigli na završni turnir. Rekordi koje su oborili tokom šampionata dovoljno govore o njihovoj superiornosti. Velika koncentracija kvaliteta, kako na terenu, tako i na klupi za rezerve, ambijent u ekipi na vrhunskom nivou i najvažnije od svega, timski duh koji nijednog trenutka nije doveden u pitanje. Sve su to faktori od ključnog značaja u savremenom fudbalu i ne treba da nas čudi što je De la Fuentova ekipa delovala toliko moćno u Nemačkoj - skenirao je Stojković našeg prvog rivala u Ligi nacija.

BONUS VIDEO: Selektor Dragan Stojković Piksi se obratio novinarima u Beogradu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKA SE UDAR JOŠ JEDNE SILE, NA POMOLU VELIKI RAT? Izrael i Hezbolah kažu da ga ne žele, ali svi su spremni za njega