PREMINUO SVEN GORAN ERIKSON! Pre pet dana poslao oproštajnu poruku

Novosti online

26. 08. 2024. u 13:34

Nakon duge i teške bolesti preminuo je Sven Goran Erikson u 76. godini

ПРЕМИНУО СВЕН ГОРАН ЕРИКСОН! Пре пет дана послао опроштајну поруку

FOTO: Tanjug/AP

Čuveni Šveđanin je bolovao od najopakije bolesti, dok se već neko vreme opraštao poslednjim atomima snage. Nažalost, više nije mogao da izdrži borbu.

Vest o njegovoj smrti je izdala porodica u jednom saopštenju.

- Sven Goran Erikson je preminuo nakon duge bolesti, on je umro kod kuće okružen svojom porodicom. Od Svena su se oprostile ćerka Lina, sin Johan sa suprugom Amanom, te unukom Skaj. Otac Sven, devojka Janiset sa sinom Alisdeom, braton Larsem Erikom i njegovom ženom Jumnong. Porodica ovim putem moli za poštovanje njihove želje da tuguju u privatnosti i da ne kontaktirate sa njima - poručili su iz porodice.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

 

Sven Goran Erikson je čuveno ime u svetu fudbala, pogotovo jer je trenirao dosta veliki broj klubova.

On je radio u Degerforšu i Geteborgu u domovini, pre nego se otisnuo u Evropu. Bio je trener Benfike, Rome, Fiorentine, Sampdorije, Lacija, Mančester sitija, Lestera, Gvangžua, Šangaja i Šenžena, dok je radio i kao selektor u Engleskoj, Meksiku, Obali Slonovače i Filipinima.

Podsećanja radi, pre pet dana, kao da je predosetio, slavni Šveđanin kome su početkom godine dijagnostikovali rak u poodmakloj fazi poslao je poruku celom svetu i već tada naznačio da je to njegovo poslednje obraćanje.

- Imao sam dobar život. Mislim da se svi bojimo dana kada ćemo umreti, ali smrt je takođe deo života. Morate da naučite da prihvatite to. Nadam se da će na kraju ljudi reći da sam bio dobar čovek. Svestan sam da to ne misle baš svi, ali šta je tu je. Nadam se da ćete me pamtiti kao pozitivnog čoveka koji se trudio da uradi sve što može. Nemojte da vam bude žao, nasmejte se. Hvala vam na svemu, treneri, igrači, navijači... Bilo je fantastično. Čuvajte se i čuvajte svoj život - živite ga zdravo! - napisao je tada Sven Goran Erikson, koji nas je danas napustio u 76. godini života.

Podsećanje: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Janik Siner konačno progovorio o doping skandalu koji je šokirao svet tenisa!

"POVEROVALI SU NAM!" Janik Siner konačno progovorio o doping skandalu koji je šokirao svet tenisa!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04

Komentari (0)

OTKRIVENO ŠTA SU RUSI GAĐALI U UKRAJINI: Više mrtvih i povređenih u masovnom napadu raketama i dronovima (FOTO/VIDEO)