NEMA KO NIJE PLAKAO: Pre nego što je umro, Sven-Goran Erikson poslednji put u životu vodio ekipu - i to "svoj" Liverpul (FOTO)

Novosti online

26. 08. 2024. u 13:51

Bivši selektor Engleske reprezentacije Sven-Goran Erikson, koji je u januaru otkrio da umire od raka pankresa, a ovog ponedeljka, 26. avgusta, preminuo u 76. godini, nedavno je ostvario životni san da - predvodi Liverpul. I to u humanitarnom meču na Enfildu protiv "legendi Ajaksa".

НЕМА КО НИЈЕ ПЛАКАО: Пре него што је умро, Свен-Горан Ериксон последњи пут у животу водио екипу - и то свој Ливерпул (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Erikson, koji je od malih nogu bio navijač Liverpula, bio je uključen u menadžerski tim Crvenih na utakmici, koju su domaći uz dva gola zaostatka na poluvremenu dobili rezultatom 4:2 zahvaljujući udarcima Gregorija Vinjala, Džibrila Sisea, Nabila El Žara i Fernanda Toresa, objavljeno je na sajtu Liverpula.


Bivši igrač i fudbalski menadžer dobio je ovacije publike na Enfildu kada je izašao iz tunela, a bio je dirnut tokom intoniranja klupske himne "You'll Never Walk Alone" pre početka dok je stajao na terenu pored nekadašnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda.
 

„Mislim da su svi danas bili pobednici i bilo je prelepo, apsolutno fantastično, neverovatno: sve od 'You'll Never Walk Alone' i ostatka meča, sjajne pobede - bili smo poraženi sa 2:0 i pobedili 4:2”, rekao je Erikson nakon te utakmice, napominjući da je plakao tokom tradicionalnog izvođenja Liverpulove himne pre početka meča.


On je ocenio da je Liverpul sve vreme bio bolji tim, čak i u prvom poluvremenu kada je gubio sa 2:0 i dodao da je Enfild fantastičan i da su pobednici svi prisutni na stadionu.


„Mislim da je igrač utakmice javnost, publika, ali bila je to dobra fudbalska utakmica za pogledati...To je uspomena za ceo život", zaključio je Erikson.


Švedski fudbalski trener je u januaru saopštio da boluje od raka i da mu je u najboljem slučaju preostalo još godinu dana života. 

Njegovo telo nije izdžalo godinu dana, već nepunih osam meseci.

Upokojio se ovog ponedeljka, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na početku 21. veka.

Erikson je, podsetimo, između ostalih, trenirao Degerfors, Geteborg, Benfiku, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lacio, Mančester siti, Lester, Guangžou, Šangaj, Šenžen, kao i reprezentacije Engleske, Obale Slonovače, Meksika i Filipina.

I, jednom, na samrti - "svoj" Liverpul.

Tog 23. marta nema ko nije plakao na Enfildu. Tako je, širom sveta, i danas - kada se Sven Goran Erikson preselio u večnost.


Podsećanje: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Janik Siner konačno progovorio o doping skandalu koji je šokirao svet tenisa!

"POVEROVALI SU NAM!" Janik Siner konačno progovorio o doping skandalu koji je šokirao svet tenisa!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04

Komentari (0)

EVO KAKVA NAS ZIMA OČEKUJE: Stigla prva velika prognoza stručnjaka (MAPA)