"OPTIMISTA SAM!" Dao je gol Barseloni u čuvenom meču, sad je uveren da Zvezda može da eliminiše Bode - evo i zašto

Novosti online

26. 08. 2024. u 18:59

Bivši centarfor Crvene zvezde i miljenik navijača - Zoran Jovičić se osvrnuo na velike preokrete kluba na Marakani, protiv Kajzerslauterna i Helsinkija, i sa veliko dozom optimizma poručio da tim trenera Vladana Milojevića uz poštovanje protivnika pred punim tribinama može do plasmana u Ligu šampiona.

ОПТИМИСТА САМ! Дао је гол Барселони у чувеном мечу, сад је уверен да Звезда може да елиминише Боде - ево и зашто

FOTO: FK Crvena zvezda

- Igrali smo protiv ekipe koja je naredne sezone. predvođena istim trenerom, osvojila Bundesligu. Odigrali smo dobar meč i na gostujućem terenu, a izgubili smo nesrećno 1:0. Imali smo poštovanje, ali smo znali dominaciju nemačkih timova. Došao je i red na revanš, gde smo uspeli u 90 minuta da izjednačimo rezultat. U produžecima smo pokazali silu i moć, toliku da smo ”pregazili” tim iz Nemačke. Tada je Dejan Stanković postigao dva gola, a cela ekipa je odigrala baš dobro. Utakmica je ostala upamćena po velikom preokretu i dominaciji tokom produžetaka, što je bilo impresivno protiv neke ekipe iz Nemačke. Pun stadion pomaže na svakom meču, ali za Zvezdu na Marakani publika je uvek 12. igrač. To se videlo kroz istoriju, od starijih generacija preko moje. Ako se prisetimo prvo Kazjerslauterna i Helsinkija stvarno su navijači davali vetar u leđa. Jedna Barselona je bila zanemela na koreografiju kada su igrači izašli iz tunela, toga sam lično bio svedok. Upravo to priželjkujem i u revanšu protiv Bode Glimta - rekao je Jovičić, strelac čuvenog gola u remiju s Barselonom koju je predvodio slavni Brazilac Ronaldo

Ističe Zoran Jovičić da domaći tim mora da bude maksimalno oprezan na predstojećem meču, ali da crveno-beli imaju kvalitet koji bi trebalo da demonstiraju na stadionu ”Rajko Mitić”.

- Bode je pokazao da je solidna ekipa, koja je naviknuta da mečeve igra na veštačkoj travi. Nije lako igrati na takvom terenu, kao bivši igrač to mogu da potvrdim. Velika je razlika kada je ekipa navilka na veštačku podlogu i timovi koji su prilagođeni na prirodnu travu. Videla se njihova brzina, kontrola lopte i brži ritam. Jednostavno su adaptirani na te uslove. Pogodak koji smo postigli nas je ostavio rezultatski u igri. Smatram da Crvena zvezda ima ”oružje” koje poseduje da preokrene rezultat. Dešavalo se kroz istoriju da smo uspeli da nadoknadimo i veći zaostatak na punoj Marakani, ali moramo da odigramo veoma kvalitetno. Vladan Milijević i igrači to znaju, a iskreno sam optimista pred duel - rekao je nekadašnji as Crvene zvezde.

Podsetimo, revanš utakmica Crvena zvezda - Bode Glimt igra se u sredu od 21 čas u Beogradu, a možete uživo da je pratite uz prenos na portalu "Novosti".

Norvežani su dobili prvi duel sa 2:1, a dok pobednik dvomeča ide u novu, reformisanu Ligu šampiona, onaj drugi takmac seli se u Ligu Evrope.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POVEROVALI SU NAM! Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

"POVEROVALI SU NAM!" Ovo je posle sramne konferencije za štampu Janik Siner rekao o svom doping skandalu

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Zbog velike "frke" koja se digla u medijima i teniskoj javnosti, rešio je da konačno progovori o svemu.

26. 08. 2024. u 16:04 >> 18:12

Komentari (0)

NAPADNUTE POLICIJSKE STANICE, PRUGE, PUTEVI: Ubijeno najmanje 33 ljudi (VIDEO)