SVET SE SMEJE REPREZENTATIVCU HRVATSKE: Žalio se na dve godine suspenzije zbog dopinga - suspendovali ga na četiri!

Novosti online

27. 08. 2024. u 18:22

Hrvatska je, što se fudbala tiče, i u reprezentativnom i u klupskom smislu trenutno uspešnija od Srbije na međunarodnoj sceni, ali se u hrvatskom fudbalu dešavaju afere - koje ostatak sveta čak i nasmeju.

СВЕТ СЕ СМЕЈЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦУ ХРВАТСКЕ: Жалио се на две године суспензије због допинга - суспендовали га на четири!

FOTO: Tanjug/AP

Razlog za taj smeh je ono što se dogodilo momku koji je prošao sve reprezentativne fudbalske selekcije Hrvatske, a onda dospeo u nimalo smešne probleme.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Mario Vušković, nekada velika nada Hajduka, 22-godišnjak koji je 2022. prešao u Hamburger SV ("HSV") ne samo da je pao na doping testu, nego je očajno prošao u žalbenom postupku.


Naime, ovaj štoper je novembra 2022. suspendovan zbog sumnje da je koristio doping, a nakon što se na prvostepenu odluku o dvogodišnjoj zabrani igranja fudbala žalio - dobio je četvorogodišnju suspenziju.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Evo kako o tome hrvatsku javnost izveštava tamošnji portal "24sata.hr":


"Od novembra 2022. godine je hrvatski fudbaler Mario Vušković (22) suspednovan zbog sumnje da je koristio doping, a sud je sad odlučio: kako piše nemački 'Bild', Mario je kriv te je dobio četiri godine suspenzije, odnosno neće ga biti od jeseni 2026. godine!

Sud je to, prema tvrdnji nemačkog medija, rekao advokatima, a zvanična potvrda se čeka. 


Da je odlučio da se nagodi, Mario bi morao da prizna krivicu i pauzira godinu dana. Danas bi bio slobodan, ali bi mu zauvek ostala stigma dopinga. On na to nije pristao, nije želeo da ostane trajno obeležen kao varalica, ali Sportski sud Fudbalskog saveza Nemačke nije imao milosti: doneta je presuda o dve godine zabrane bavljenja fudbalom. A odluka Sportskog suda u Lozani (CAS) bila je još gora...

Podsetimo, Vušković je 2023. dobio dve godine zabrane od strane pomenutog nemačkog suda. Na to su njegovi advokati uložili prigovor i tražili oslobađajuću presudu, ali je druga strana onda tražila četvorogodišnju kaznu, što se na kraju i desilo na Međunarodnom sportskom sudu.

Odnosno, da se nije žalio, mogao bi da zaigra već ove jeseni, a ovako mora da pauzira još dve godine", piše "24sata".

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU JU-ES OPENA: Janik Siner doživeo novi šok, sad ga je i ovo snašlo!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. Ali, nakon višemesečne provere kako se to desilo, a za tu proveru niko živ nije znao osim Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu, sada je za to saznao čitav svet - i to kada je Italijan oslobođen optužbi. Ali, i pored toga, ovih dana mu uopšte nije lako...

27. 08. 2024. u 16:30

Komentari (0)

VIŠE SILE SU TU U IGRI! Novak Đoković objasnio Amerikancima kako stoje stvari sa Bogom