OPET U ELITI: I omladinci FK Crvena zvezda ušli u Ligu šampiona

Novosti online

29. 08. 2024. u 11:55

Crvena zvezda se četvrti put plasirala u Ligu šampiona i "povukla" u elitno takmičenje i svoje omladince.

ОПЕТ У ЕЛИТИ: И омладинци ФК Црвена звезда ушли у Лигу шампиона

FOTO: FK Crvena zvezda

Tim povodom su se ovako oglasili sa "Marakane":

"Omladinska selekcija Crvene zvezde će učestvovati u Ligi šampiona za mlade, što će biti sjajna prilika za naše bisere da zablistaju na evropskoj sceni.

Zahvaljujući plasmanu prvog tima Crvene zvezde u Ligu šampiona, priliku da odmeravaju snage sa najboljim juniorskim selekcijama, dobili su i naši omladinci. Zvezda je standardan učesnik ovog takmičenja još od sezone 2018/2019, što znači da smo u šest navrata učestvovali u Ligi šampiona za mlade (sezona 2020/2021. nije odigrana zbog korone). Najbolji rezultat napravljen je u drugoj sezoni, kada je Slavoljub Đorđević predvodio generaciju dečaka rođenih 2002. godine koji su uspeli da se plasiraju među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Danas, naše omladince predvodi Nenad Milijaš, a okosnicu tima čine dečaci rođeni 2007. godine koji su blistali na nedavno završenom prvenstvu Evrope. Konkretno - Draškić, Vasilić, Kostov i Ranković su već imali priliku da debituju za prvi tim Crvene zvezde, doduše u prijateljskim utakmicama, tako da nema sumnje da ova generacija vrvi od talenata.

Novi format takmičenja zahvatiće i Ligu šampiona za mlade, ali uz neke razlike. Liga šampiona za mlade će i dalje biti podeljena na dve staze, gde u jednoj učestvuju timovi čiji su se i seniori plasirali u to takmičenje, a u drugom osvajači nacionalnih prvenstva. Za razliku od seniora, Zvezdini juniori će odigrati šest utakmica (tri kod kuće i na strani), ali imaće istih prvih šest rivala kao i tim Vladana Milojevića, samo bez poslednje dve utakmice koje su zakazane u januaru. Naposletku - 22 od 32 ekipe će imati plasman u eliminacionu fazu, dok će ostatak da popuni 10 timova iz staze osvajača.

Zvezdini juniori će danas na žrebu u Monaku saznati rivale. Rok za registraciju igrača je 10. septembar, a klubovi će i dalje biti u obavezi da prijave 40 fudbalera za takmičenje.

Kada je žreb za grupe Lige šampiona?

Žreb za grupnu fazu Ligu šampiona na programu je u četvrtak, 29. avgusta, od 18 časova.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U SLUŽBI DOSTIZANJA CILJEVA ODRŽIVOG RAZVOJA: Fokus na obrazovanje i zaposlenje