DRUGI OVO MOGU SAMO DA SANJAJU: Vladan Milojević, osporavani trenerski mag kog Zvezda slavi zbog nestvarnog podviga

Novosti online

29. 08. 2024. u 14:39

Crvena zvezda se četvrti put plasirala u Ligu šampiona, a toga svakako ne bi bilo bez njenog trenerskog mađioničara - Vladana Milojevića.

ДРУГИ ОВО МОГУ САМО ДА САЊАЈУ: Владан Милојевић, оспоравани тренерски маг ког Звезда слави због нестварног подвига

FOTO: FK Crvena zvezda

Njemu su crveno-beli na klupskom sajtu posvetili pravu malu odu.

Sa pravom.

Evo i kako ona glasi, a i zbog čega je danas veoma aktuelna:

"Vladan Milojević – 13 od 13!

Pobeda protiv Bode Glimta u revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona (2:0), pored plasmana Crvene zvezde u najelitnije takmičenje, donela je još jedan istorijski podatak. Naš trener – Vladan Milojević je crveno-bele vodio u 13 evropskih kvalifikacionih dvomeča i u svim je izašao kao pobednik.

Sve je počelo pre sedam godina, kada je na Marakanu stigla Florijana. Ubedljivi su tada bili naši fudbaleri, te lako obezbedili prolaz dalje. Padali su zatim redom Irtiš, Sparta iz Praga i na kraju Krasnodar. Ušao je već tada Milojević u srca navijača, pošto je Crvenu zvezdu nakon deset godina čekanja uveo u grupnu fazu u neko od evropskih takmičenja.

Sezonu kasnije su crveno-beli krenuli u borbu za Ligu šampiona, a prvi protivnik bio je Spartaks Jurmala. Relativno lako su naši igrači prošli prvu prepreku, da bi zatim bili ubedljivi protiv Suduve. U trećem kolu je Nemanja Radonjić odveo Zvezdu u plej-of, a onda je usledila čuvena noć u Salcburgu i čuveni preokret naših momaka, te plasman u najelitnije takmičenje po prvi put od kada se igra u novom formatu.

Samo 12 meseci kasnije je Vladan Milojević sa svojim pulenima uspeo da ponovi isti rezultat. Opet smo se sreli sa litvanskom Suduvom i prošli je na teži način u odnosu na prvo odmeravanje snaga. Zatim smo savladali Helsinki, da bi potom usledila nezaboravna noć u Kopenhagenu, kada smo nakon čuvene penal serije ostvarili trijumf i otišli u predvorje Lige šampiona. Tu nas je čekao Jang Bojs, a puna Marakana u revanšu je bila dovoljna da naši fudbaleri iznude rezultat vredan još jednog plasmana u Ligu šampiona.

Vratio se Milojević kada je bilo najpotrebnije, osvojio duplu krunu i jasno stavio do znanja da je cilj opet najveće evropsko klupsko takmičenje. Nije izneverio 50.000 ljudi i sa svojom Zvezdom je ponovo uspeo, te slavio u 13. kvalifikacionom dvomeču i upisao svoje ime večno u istoriju Crvene zvezde. Dugo će na Marakani odzvanjati ime i prezime našeg šefa stručnog štaba, koji je svojim rezultatom i ogromnom ljubavi prema našem klubu to i zaslužio", ističu crveno-beli.

Kada je žreb za grupe Lige šampiona?

Žreb za grupnu fazu Ligu šampiona na programu je u četvrtak, 29. avgusta, od 18 časova.

Međutim, raspored utakmica znaće se tek u subotu, 31. avgusta, kada budu poznati i svi detalji takmičenja u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a kako ne bi došlo do organizacionih problema u vidu igranja više mečeva u istom mestu i slično.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

30 MUŠKARACA OTIŠLO DA RADI U NEMAČKU, KAD SU SE VRATILI ŽENE DOBILE RAK GRLIĆA MATERICE: Doktor iz Fronta ispričao hit priču (VIDEO)