PRIZNANJE ZA JEDNOG OD NAJVEĆIH: Ronaldo dobio specijalnu nagradu UEFA za najboljeg strelca Lige šampiona

Novosti online

29. 08. 2024. u 18:17

Portugalski fudbaler, Kristijano Ronaldo dobio je specijalnu nagradu Evropske fudbalske unije (UEFA) za najboljeg strelca Lige šampiona svih vremena.

ПРИЗНАЊЕ ЗА ЈЕДНОГ ОД НАЈВЕЋИХ: Роналдо добио специјалну награду УЕФА за најбољег стрелца Лиге шампиона

FOTO: AP/Tanjug

Predsednik te organizacije, Aleksander Čeferin, uručio je Portugalcu nagradu tokom ceremonije žreba za Ligu šampiona u Grimaldi forumu u Monte Karlu, kako je objavljeno na sajtu UEFA.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Zahvalio se na nagradi Ronaldo.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

 - Za mene je velika čast da budem ovde. Mnogo mi znači ova nagrada. Liga Šampiona je najveće takmičenje na svetu, i velika je čast je igrati u tom takmičenju. Motivacija kada čujete himnu je neverovatna. Mnogo sam postigao ovde, i još jednom ponavljam velika je čast biti ovde. Kada sam dolazio u Monako bio sam jako srećan. Imam mnogo sećanja vezanih za Ligu šampiona.

Istakao je i koji su mu bili najdraži mečevi u Ligi šampiona.

 - Kada sam bio u Mančester Junajtedu i postigao gol u finalu, to je bilo specijalno. Ne smem da zaboravim ni Real Madrid, četiri puta smo bili šampioni, i tu je bilo posebnih mečeva. Golovi i pobede u Ligi šampiona su kao kečap, kad krene, ne staje.

Na pitanje, da li ima mesta u riznici trofeja i za ovu nagradu, rekao je da će ona dobiti posebno mesto u njegovom muzeju.

 - Ova nagrada će imati posebno mesto u mom muzeju.

Ronaldo je u Ligi šampiona tokom 18 godina postigao 140 golova na 183 utakmice, iza njega je Mesi sa 129 golova, dok je treći Robert Levandovski sa 94 gola. Ronaldo, trenutno kapiten saudijskog Al Nasra je pet puta osvojio Ligu šampiona, 2008. sa Mančester Junajtedom, a 2014, 2016, 2017. i 2018. sa Realom.

Rekorder je i po broju golova u jednoj sezoni Lige šampiona, dao je 17 pogodaka u sezoni 2013/14.

BONUS VIDEO "DELIJE OBOJILE KALEMEGDAN U CRVENO-BELO: Evo i zašto

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

30 MUŠKARACA OTIŠLO DA RADI U NEMAČKU, KAD SU SE VRATILI ŽENE DOBILE RAK GRLIĆA MATERICE: Doktor iz Fronta ispričao hit priču (VIDEO)