RAČUNICA! Evo koliko bodova treba Crvena zvezda da osvoji da bi prošla u nokaut fazu nove UEFA Lige šampiona!

Novosti online

29. 08. 2024. u 19:12

Crvena zvezda se četvrti put plasirala u Ligu šampiona, a ona će biti kao nijedna dosad. Igra se u potpuno novom formatu, ali već ima jasnih naznaka - koliko bodova bi trebalo osvojiti da bi se prošlo iz grupne faze u nokaut.

РАЧУНИЦА! Ево колико бодова треба Црвена звезда да освоји да би прошла у нокаут фазу нове УЕФА Лиге шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, kao nikada pre igra se za titulu klupskog prvaka Evrope - 36 timova učestvuje (umesto 32 kao do sada), i pritom nema nikakvih grupa već su svi na istoj tabeli. Ali, ne igra svako protiv svakog, već su klubovi dobili po osam rivala i pokušaće da kroz osam kola izbore nokaut fazu.

Kod kuće, u Beogradu, Crvena zvezda će igrati protiv Barselone, Benfike, PSV-a i Štutgarta.

Što se gostovanja tiče, Zvezdini fudbaleri će igrati na terenima Intera, Milana, Jang bojsa i Monaka.

Kako će svi klubovi igrati po osam mečeva, maksimalno se može osvojiti 24 boda, pod uslovom da se u svim utakmicama ostvari trijumf.

Američki portal "Atletik" je neposredno pred obavljanje žreba za Ligu šampiona kontaktirao kompaniju EA, koja je bila zadužena za sprovođenje dosad nezabaleženog biranja ko s kim igra u uvodnoj fazi elitnog evropskog klupskog nadmetanja i saznao je nešto zanimljivo.

U najkraćem: 

Postoji prilično jasna računica koliko bodova je potrebno da bi se obezbedio prolazak dalje

Podsetimo najpre, da po završetku grupne faze (pomenutih osam kola), osam najboljih timova direktno prolazi u osminu finala.

Ekipe od 9. do 24. mesta će se nadmetati u baražu, odnosno šesnaestini finala, za nastavak takmičenja u nokaut fazi. Pritom, ekipe koje su od 9. do 16. mesta će biti nosioci u žrebu za šesnaestinu finala.

Ali, ekipe od 25. do 36. mesta završavaju svoju evropsku priču posle osam kola - ne sele se u neko od nižih nadmetanja, Ligu Evrope ili Ligu konferencija, već ispadaju.

Dakle, cilj je biti među prvih 24 u novoj Ligi šampiona.

I, računica kaže sledeće:

Na osnovu više hiljada kompjuterskih simulacija utakmica, ispostavilo se da je prosečno bilo potrebno 7,6 bodova da bi se izborilo "evropsko proleće".

Odnosno, ko u osam utakmica uspe da ostvari po dve pobede i dva remija, gotovo da može da računa da je sigurno obezbedio nokaut fazu Lige šampiona.

To nije egzaktan podatak, nego je dobijen na osnovu pomenutih više hiljada urađenih simulacija kompletnog takmičenja u grupnoj fazi.

Pritom, u ovom trenutku, neposredno posle žreba, ne zna se kad će i u kom kolu Zvezda igrati protiv koga, ali svakako neće biti lako dostići pomenutu "granicu". Jer, čak i u "domaćim" mečevima, na Marakani, srpski prvak mora da igra protiv giganata, što pre svih Barselona, ali i Benfika i PSV, svakako jesu.

Ipak, otpisivali su crveno-bele i ranije, kako to umeju da kažu i trener Vladan Milojević i kapiten Uroš Spajić, a Zvezda je uspevala da prebrodi prepreke i ostvari svoje snove. Zato treba očekivati osam istinskih spektakala u njenim utakmicama, od septembra 2024. do januara 2025. A možda i neke nove - na proleće.

Kada će se znati raspored utakmica Lige šampiona?

Raspored utakmica Lige šampiona znaće se tek u subotu, 31. avgusta, kada budu poznati i svi detalji takmičenja u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a kako ne bi došlo do organizacionih problema u vidu igranja više mečeva u istom mestu i slično.

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NEKA DOĐE REAL, DA MU POKAŽEMO! Mimović oduševljen što je sa Zvezdom ušao u Ligu šampiona