"DELIJE" ĆE UŽIVATI U LIGI ŠAMPIONA: Na "Marakanu" dolaze pravi fudbalski velikani!

Novosti online

29. 08. 2024. u 19:35

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su rivale u Ligi šampiona, a poznato je i koji će klubovi gostovati u Beogradu. Na "Marakanu" dolaze Barselona, Benfika, PSV i Študgart.

ДЕЛИЈЕ ЋЕ УЖИВАТИ У ЛИГИ ШАМПИОНА: На Маракану долазе прави фудбалски великани!

FOTO: FK Crvena zvezda

Liga šampiona igra se po novom sistemu. Nastupa se u grupama od po devet ekipa, gde će svaki klub odigrati osam utakmica, četiri kod kuće i četiri na strani.

Crven zvezda može da se podiči da će ugostiti zaista atratkivne i vrlo dobro poznate protivnike.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iz prvog šešira dolazi velika Barselona. Ekipa koja je dobro poznata onim starijim navijačima Zvezde. Katalonski gingant i Zvezda su igrali više puta u prošlosti, a poslednji put u kvalifikacija za Ligu šampiona 1996/1997 kada je Barselona bez većih problema slavila u dvomeču protiv crveno-belih. Jasno je da Barsa nije više na nivou na kojem je bila ranijih godina kada su terenom dominirali Lionel Mesi, Ćavi i Inijesta, ali neka novi lica, a pre svega Lamin Jamal garantuju da će na stadionu "Rajko Mitić" biti spektakl.

FOTO: Tanjug/AP

Iz drugog šešira dolazi ekipa Benfike. Takođe ekipa koja se u prošlosti sastajala sa crveno-belima, ali poslednji put davne 1984. Tada je Zvezda posle preokreta het trikom Rajka Janjanina uspela da slavi 3:2 u prvoj rundi tadašnjeg kupa UEFA. Međutim Benfika je u Lisabonu slavila sa 2:0 i prošla u drugu fazu. Danas je ekipa Benfike apsolutni favorit. Portugalci su prošle godine bili drugi u domaćem prvenstvu iza Sportinga i već duži period igraju dosta dobro u evropskim takmičenjima. Jedan od lidera tima je iskusni Anhel di Maria, dok ostatak ekipe čine mladi momci od kojih se očekuje mnogo u budućnosti.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Foto: Profimedia

Treći rival na "Marakni" biće još jedan stari zanac - PSV iz Ajndhovena. Holanđani su se sa crveno-belima poslednji put sastali u kvalfikacija za Ligu šampiona u sezoni 2003/2004 i tada je Zvezda pobedila kod kuće 3:2, ali je u Ajndhovenu doživela pravi potom 5:0. Sada u ovoj ekipi igraju pretežno domaći mladi igrači koji mogu biti izuzetno opasni, što su i dokazali prošle sezone kada su bez većih problema osvojili domaći šampionat.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Iz poslenjeg šešira dolazi prava "mina", a to je ekipa Štutgarta. Oni su uz Bajer Leverkuzen bili prava senzacija prošlogišnje sezone Bundeslige. Zauzeli su drugu poziciju i iza sebe ostavili Bajern iz Minhena što je bilo ogromno iznenađenje. U ovoj ekipi takođe preovladavaju domaći igrači, koje krasi tipična nemačka disciplina i organizacija i svakako da su u konkurenciji Slovana iz Bratislave, Sparte iz Praga ili Šturma, Nemci bili jedni od nepoželjnijih rivala.

Foto: Profimedia

Svakako, revanš meč sa ekipom Bodea pokazao je da je Zvezda na domaćem terenu izuzetno opasna ekipa i da će svim protivnicima biti veoma teško da osvoje bodove na stadionu "Rajko Mitić".

U subotu tokom pre podnevnih časova biće poznata tača satnica, kao i datumi odigravanja ovih mečeva.

BONUS VIDEO: IGRAČI OBIŠLI KRUG OKO STADIONA: Pozdravili navijače

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite LAST MINUTE ponudu, popust do 490 evra!