ŠTA SVE ČEKA ''DELIJE'' VAN SVOG STADIONA U LIGI ŠAMPIONA? Crvena zvezda na uzbudljivim gostovanjima!

Filip Milošević

29. 08. 2024. u 21:24

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su rivale u Ligi šampiona, a poznato je i gde će sve crveno-beli gostovati. A tamo uopšte neće biti lako.

ШТА СВЕ ЧЕКА ДЕЛИЈЕ ВАН СВОГ СТАДИОНА У ЛИГИ ШАМПИОНА? Црвена звезда на узбудљивим гостовањима!

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda će na gostovanjima igrati protiv Milana, Intera, Jang Bojsa i Monaka.

Iz prvog šešira tu je velikan, milanski Inter. U svojoj istoriji u najelitnijem evropskom takmičenju crveno-beli su samo jednom igrali sa Interom, upravo u Ligi šampiona, i to u sezoni 1980/81.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Tada je klub sa ''Ćuzepe Meace'' savladao nakon dvomeča u četvrtfinalu Lige šampiona beogradski tim. Prvi meč je bio u Beogradu, a Zvezda je poražena sa 1:0. U Milanu, crveno-beli su izvukli nerešeno 1:1, ali im to nije bilo dovoljno za prolaz dalje.

Inter je trenutno šampion ''Serije A'' i sigurno da Lautaro Martinez, Barela, Čalhanoglu i družina garantuju spektaklularan meč protiv srpskog predstavnika.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Inter je u svojoj istoriji čak tri puta osvajao Ligu Šampiona.

Iz drugog šešira Zvezda je izvukla takođe ekipu iz Italije, iz istog grada, slavni Milan.

Kroz istoriju u Ligi šampiona, Milan i Zvezda su imali burne duele.

Prvi put u sezoni 1988/89. Tada je u drugom kolu oba puta bilo 1:1 i u Beogradu a i u Italiji. Ali ipak su tada ''rosoneri'' prošli dalje nakon boljih izvođenja penala. Naravno, niko taj dvomeč ne pamti, prosto, po dva zabeležena rezultata, već i po činjenici da se revanš na Marakani igrao - dvaput. Tačnije, zbog velike magle, prekinut je prvi revanš, i to u 57. minutu dok je Zvezda vodila sa 1:0 golom Savićevića, a onda je dan kasnije odigran novi meč, u kome su se roso-neri bolje snašli i, posle pogodaka Van Bastena u 35. minutu, a Piksija Stojkovića u 39, na penale (2:4, Savićević i Mrkela bili neprecizni, a jedanaesterce realizovali Stojković i Prosinečki, odnosno BArezi, Van Basten, Evani i Rajkard) prošli dalje.

Zatim su odmerili snage i u sezoni 2005/6, ovog puta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u trećem kolu.

U Italiji je trijumfovao domaćin sa 1:0, dok su u Beogradu gosti slavili sa 2:1, te je i ovog puta Milan izašao kao pobednik.

Poslednji put Zvezda i Milan su igrali u šesnestini finala Lige Evrope, u februaru 2021. godine. U Beogradu je bilo 2:2 (golove su dali Kanga i Pavkov, a za goste Pankov (autogl) i Hernandez iz penala), dok je u revanšu bilo 1:1 (Kesi - Ben), pa je Milan prošao dalje zahvaljujući sada ukinutom pravilu o većoj važnosti gol(ov)a u gostima.

Sada za slavni italijanski klub ponovo nastupaju neki sjajni igrači, poput Rafaela Leaa kog želi pola sveta u svom timu, Pulišića, pa čak i nekadašnjeg fudbalera upravo beogradskih crveno-belih, Luke Jovića.

Milan je drugi tim sa najviše osvojenih Liga šampiona u svojoj istoriji. Ima ih sedam, dok je madridski Real najtrofejniji sa 15 trofeja.

Sigurno da će crveno-belima biti jako teško da dođu do pozitivnog rezultata na ''San Siru''.

Iz trećeg šešira je ovdašnjoj publici dobro poznati Jang Bojs, pošto je on i prošle sezone bio u grupnoj fazi Lige šampiona upravo sa Crvenom zvezdom.

Prvi put su se kroz istoriju sastali 2004/5 kada su u drugom kolu kvalifikacija crveno-beli izašli kao pobednici. Ukupno je bilo 5:2 u dvomeču za beogradsku ekipu.

Zatim im se putevi sreću i 2019/20 godine, kada je ponovo Zvezda izašla kao pobednik iz dvomeča iako je bio ukupan rezultat 3:3, ovog puta crveno-beli prolaze zbog više datih golova u gostima (tada je još važilo pravilo gola u gostima).

U grupnoj fazi prošle sezone, odigrana su dva meča. U Beogradu je bilo 2:2, dok su u Švajcarskoj slavili domaćini sa 2:0 i kao trećeplasirani otišli u plej-of Lige Evrope, dok je Crvena zvezda završila svoju evropsku odiseju.

Što se Monaka tiče, do sada u najeltinijem društvu nisu odmerili snage crveno-beli i francuska ekipa.

Monako je u sezoni 2003/4 stigao do finala Liga pampiona, međutim Porto je tada postao prvak Evrope.

Oni su takođe jedna mlada ekipa, sa puno brzih i talentovanih fudbalera, a verovatno su Kajo Enrike i Aleksandar Golovin najveće pretnje po gol Zvezde. Uostalom, Golovin je bio "dirigent" nedavne velike ruske lekcije fudbalskoj reprezentaciji Srbije (4:0 u prijateljskom meču).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAČUNICA! Evo koliko bodova treba Crvena zvezda da osvoji da bi prošla u nokaut fazu nove UEFA Lige šampiona!