RUSIJA U NEVERICI: Poginuo Arsenije Zamjatkin

Novosti online

01. 09. 2024. u 12:16

Rusija je u nedelju dočekala veoma tragične vesti.

РУСИЈА У НЕВЕРИЦИ: Погинуо Арсеније Замјаткин

FOTO: Tanjug/AP

Naime, nema preživelih u padu helikoptera na Kamčatki, a veruje se da je među 19 putnika bio i Arsenije Zamjatkin, finansijski direktor Fudbalskog saveza Rusije.


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako je u vreme pisanja ove vesti ruska novinska agencija RIA Novosti javila samo da je olupina helikopteraa pronađena i da preživelih nema, ruski mediji od juče, kada je letelica nestala, javljaju da je po svoj prilici i Zamjatkin bio u njoj.

On se nalazio sa suprugom Polinom na odmoru i prema izvorima lokalne štampe s njom je i krenuo u helikoptersku posetu jednom od vulkana.

- Očekujemo informacije od spastielja i molimo se za živote nestalih. Naše misli su uz bližnje Arsenija i Poline - poručili su u subotu u Službi za odnose sa javnošću Fudbalskog saveza Rusije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nažalost, spasitelji nisu pronašli nikog živog...

 

Šta se u ovom trenutku zna o tragediji na Kamčatki?

Olupina ruskog helikoptera Mi-8T koji je nestao na Kamčatki danas je pronađena a prema prvim informacijama svi putnici i članovi posade letelice su poginuli, javili su ruski mediji.

Prema prvim informacijama, svi koji su bili u helikopteru su poginuli, rečeno je za RIA Novosti u hitnim službama.

Agencija navodi da se olupina helikoptera, u kojem su bile 22 osobe, nalazi na nadmorskoj visini od 980 metara i da je nemoguće doći peške do nje.

Regionalni ministar za vanredne situacije Sergej Lebedev saopštio je da je olupina ruskog helikoptera Mi-8T koji je nestao na Kamčatki danas pronađena i da se, prema preliminarnim podacima ona srušila, prenosi Interfaks.

Helikopter je mogao da se sruši zbog greške pilota, navela je nadležna služba za uklanjanje posledica vanrednih situacija.

“Kao prioritetna verzija razmatra se greška pilota u teškim vremenskim uslovima. Pilot u magli nije mogao da vidi brdo i udario je u njegov obronak”, navodi se u saopštenju.

Razmatra se takođe i mogućnost kvara opreme, ali je to za sada u drugom planu.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije intenziviralo je prethodno potragu za nestalim helikopterom, pa je u nju bilo uključeno više od 60 ljudi sa 15 komada tehnike.

Teren iznad kojeg je helikopter sa 22 osobe nestao je planinski i teško dostupan, a potragu otežavaju slaba vidljivost, obilne padavine i jak vetar, navele su lokalne službe.

Helikopter avio kompanije Vitjaz-Aero leteo je od lokacije u blizini vulkana Vačkažets ka Nikolaevki kada je došlo do prekida komunikacije sa letelicom.

U njemu se nalazilo 19 putnika i troje članova posade.
 

Podsećanje: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina