KAD ZNAK NA NEBU NAJAVI DEBAKL: Najveći derbi engleskog fudbala, Mančester junajted - Liverpul, šokirao je mnoge (VIDEO)

Novosti online

01. 09. 2024. u 18:58

Nedelja je bio dan za veliki fudbalski meč. A ne postoji veći derbi u engleskom fudbalu od utakmice Mančester junajted - Liverpul. Istina, tabela poslednjih godina to ne dokazuje, tim pre što ekipa s Old Traforda nije ni blizu onih slavnih dana kao kada ju je, na primer, vodio Aleks Ferguson, ali ipak su u pitanju klubovi koji su 15 puta igrali u finalu Kupa/Lige šampiona. I čija međusobna netrpeljivost traje daleko duže nego što postoji to takmičenje.

КАД ЗНАК НА НЕБУ НАЈАВИ ДЕБАКЛ: Највећи дерби енглеског фудбала, Манчестер јунајтед - Ливерпул, шокирао је многе (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Junajted je (ko zna koji put od odlaska "Fergija") renovirao ekipu, nadajući se da će nova sezona biti i početak nove, iznova uspešne ere.

Ali, bilo je i mnogo strepnje: posle početne pobede nad Fulamom usledio je šok-poraz od Brajtona, a onda je trebalo dočekati dosad neporaženi Liverpul, koji je sa po 2:0 pobedio svoje rivale. Činjenica da su to bili "samo" Brentford i Ipsivič davala je nadu ekipi sa "Old Traforda" koju predvodi trener Ten Hag da bi mogla da obori na pleća Crvene, koji imaju novog trenera (Arne Slot je zamenio Jirgena Klopa).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

A pred početak tog meča, nad "teatrom snova" viđeno je zlokobno znamenje. Bar kada je iz ugla posrnulog mančesterskog giganta reč.

Dva balona su letela iznad čuvenog stadiona, a njima je bilo ispisano - 7:0.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bilo je to podsećanje 5. mart 2023. kada je Liverpul stvarno sa 7:0 deklasirao Junajted u Premijer ligi...

Od tadašnjih strelaca, samo Firmino sada nije u ekipi sa Enfilda. Gakpo i Nunjez ovog puta su derbi počeli na klupi, a jedino je Mohamed Salah bio u startnoj postavi od najvećih junaka najveće pobede Liverpula nad Junajtedom.

I on je bio dovoljan. Za manje od sat vremena već je bio stigao do dve asistencije i pogotka...

U 35. minutu je Salah je izveo prvu asistenciju za Luisa Diaza (VIDEO), a u 42. isti akteri su ponovo iznedrili gol za oduševljenje Liverpulovih navijača (VIDEO).

Ne baš fantastična igra (zapravo, samo pet šuteva je viđena u prvom poluvremenu, od toga tri u okvir gola) svakako je manje smetala gostima, imajući u vidu kako su kažnjavali mančesterske izgubljene lopte na oko 40 metara od sopstvene mreže.

Prve dve takve kazne bili su pomenuti golovi.

Treća, u izvođenju "princa Egipta", stigla je u 56. minutu.

Tada su igrači Liverpula ponovo presingom došli do lopte baš kada je rival sa većinom igrača već napustio sopstvenu polovini, a Soboslaj je to iskoristio da proigra Salaha koji je "iz prve" matirao Onanu (VIDEO).

Mohamed Salah slavi gol na Old Trafordu za Mančester junajted - Liverpul 0:3 u Premijer ligi / FOTO: Tanjug/AP

Očajni Junajtedovi navijači počeli su znatno pre vremena da napuštaju tribine, Liverpulovi su ih nagrađivali pesmama, poredeći ih sa očajnim gradskim rivalom (Evertonom; poslednji na tabeli sa gol-razlikom 2:10 i nula bodova), a pojedine pristalice "crvenog dela mančestera" komentarisale su ovako završnicu meča:

- Nekako mi dođe sad da Liverpul da još jedan gol i da prestigne (vodeći) Mančester siti na tabeli.

Premijer liga, 3. kolo - rezultati


Subota
Arsenal - Brajton 1:1
Brentford - Sautempton 3:1
Everton - Bornmut 2:3
Ipsvič - Fulam 1:1
Lester - Aston Vila 1:2
Notingem - Vulverhempton 1:1
Vest hem - Mančester siti 1:3

Nedelja: 

Čelsi - Kristal Palas 1:1 (1:0)
(Džekson 25 - Eze 53)

Njukasl - Totenhem 2:1 (1:0)
(Barns 37, Isak 78 - Burn 56, a.g.)

Mančester junajted - Liverpul 0:3 (0:2)
(Diaz 35, 42, Salah 56)

Tabela Premijer lige

Tabela Premijer lige / Foto: Printscreen / Flashscore

Bonus video: ČIJE JE KOSOVO? Mališani Crvene zvezde su u Moskvi ovako reagovali na povike ruskih navijača (VIDEO)

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina