ŠTA SE OVO DEŠAVA NA MARAKANI?! Zvezda dovela i treće pojačanje - i to iz tabora rivala u Ligi šampiona!

Novosti online

03. 09. 2024. u 13:58

FK Crvena zvezda teško da u svojoj bogatoj istoriji pamti ovakav dan kada su pojačanja u pitanju.

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА НА МАРАКАНИ?! Звезда довела и треће појачање - и то из табора ривала у Лиги шампиона!

Foto: Novosti arhiva/M. V.

Najpre je Zvezda vratila u svoje jato Nemanju Radonjića, reprezentativca Srbije

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Potom je u Zvezdu stigao Rade Krunić, nekadašnji fudbaler Milana, a do sada član Fenerbahčea.

A kako "Mocart sport" saznaje, ranije opisan kao "propali" transfer - dolazak Silasa iz Štutgarta na Marakanu - ipak je realizovan.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ali, ko je taj momak oko kog se i ovih dana "digla prašina", a naročito 2021. godine kada je otkriveno da je nastupao pod lažnim imenom i godištem?

Silas Katompa Mvumpa - biografija i najbolji potezi

Silas je rođen 6. oktobra 1998. godine u Kinšasi, u Demokratskoj Republici Kongo. Počeo da igra fudbal u rodnom gradu, u Olimpik Mateteu, ali je sa 17 godina već bio dovoljno uspešan, a pre svega brz i vešt sa loptom, da je prešao u francuski Ale. I, posle samo jedne sezone, kupio ga je drugoligaš FK Pariz.

Već 2019. Silas je potpisao petogodišnji ugovor sa nemačkim klubom VFB Štutgart - iz kog dolazi u Zvezdu, iako će upravo Štugart biti Zvezdin rival u ovosezonskom izdanju nove Lige šampiona (11. decembra 2024. taj meč će se igrati na Marakani).

Zahvaljujući dobrim partijama (a smatran je jednim od najbržih igrača Bundeslige), ovaj momak iz DR Konga je u januaru 2023. produžio ugovor sa Nemcima do 2026. godine, nedugo zatim debitovao i za reprezentaciju, a sada stiže u beogradske crveno-bele.

Evo i kako igra:

Skandal oko imena i godišta

VFB Štutgart je 8. juna 2021. objavio saopštenje kojim je javnosti otkriveno da je pravo ime ovog igrača Silas Katompa Mvumpa, a ne Silas Vamangituka Fundu kao što se ranije mislilo. Štutgart je otkrio da je Silasov agent promenio Mvumpin identitet kako bi povećao zavisnost igrača od tog agenta. Štaviše, otkriveno je da je Silas bio godinu dana stariji nego što je dotad navođeno u predatim dokumentima - 1999.

Sam igrač je ovim povodom izjavio da su mu novi agent i nemački klub pomogli da stekne samopouzdanje da otkrije sve ove detalje, što se ranije bojao da učini zbog odmazde starog menadžera.

Iako FK Štutgart nije očekivao nikakve sankcije zbog ovog otkrića, 11. juna 2021. Silas je kažnjen sa 30.000 evra i suspendovan na tri meseca od strane Fudbalskog saveza Nemačke.

Sve je to sada iza njega, a nova era njegovih nastupa u Evropi - počinje na "Marakani".

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU