BORA JE VOLEO ZVEZDU, A I ONA NJEGA! Čorbina anegdota o "brodu ludaka" u Bariju se i dalje prepričava

Novosti online

04. 09. 2024. u 08:52

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini.

БОРА ЈЕ ВОЛЕО ЗВЕЗДУ, А И ОНА ЊЕГА! Чорбина анегдота о броду лудака у Барију се и даље препричава

Foto arhiva VN

Čuveni frontmen Riblje čorbe bio je veliki navijač Crvene zvezde. Večno će ga pamtiti navijači kluba sa Marakane, pisao je pesme za crveno-bele, a išao je i u Bari na finale Lige šampiona i sećanja odatle su večna.

- Teško da je bilo treznih na stadionu. Bio sam vođa puta i pisao sam o tom istorijskom putu za Frankfurtske vesti. Kolumna se zvala „Pomahnitali voz i brod ludaka“. Značajne zalihe alkohola su još u vozu uništene uz adekvatno urlanje navijačkih pesama, tako da je na brodu pića ponestalo. Grk, vlasnik iznajmljenog trajekta, napravio je užasnu grešku i nije dozvolio alkohol na svom brodu punom žednih, mladih ljudi. To ga je koštalo obijanja šanka od strane mojih zemljaka Čačana. Taman sam legao u kabinu malo da se odmorim, kada su me probudili i doneli hektolitre pića, pa se žurka nastavila - rekao je Bora.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Prisećao se tada i epizode kada je Zdravko Čolić delio poslednje kapi pića sa ostalima.

- U samom Bariju, Italijani kao nisu dozvoljavali piće, ali su se flaše na čudesan način pojavljivale odnekud i brzo praznile. Sa ljudima se družio Zdravko Čolić i delio zadnje kapi sa svima. Na stadionu se pevalo ono Čolino Čija je ono zvezda.“

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Ništa drugačija atmosfera nije bila ni kada je Zvezda postala prvak Evrope i pobedila Olimpik iz Marselja.

- Kad smo postali prvaci, naravno da je bilo suza, jer su bacali neki suzavac na nas. Ali neki blag, pa sam ih zamolio lepo – hajde bacajte nešto jače, navukli smo se na bolje! Najbolji igrač Zvezde je bio Piksi. Sreća da je ušao pred kraj jer kad nam je promešao odbranu par puta, smrzli smo se od straha. I odbio je da puca penal. Kapa dole za gest. Povratak je bio trijumfalan. Najluđi su se popeli na katarke, Grk se opametio i dozvolio piće. Jedan navijač mi je sasvim ozbiljno rekao – da nismo pobedili, probušili bismo brod nasred mora. Brod je ostao ceo i uplovio u Bar.“

Zvezda mu je podarila i plasman u Ligu šampiona, sa Marakane je odjekivala "Ponosan budi" protiv Bode Glimta. Nažalost, izgubio je životnu bitku.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA MENE JE ĐOKOVIĆ RIVAL: Tenisko čudo iz Srbije šokiralo javnost