"MOMCI, POTREBNO JE DA..." Predrag Mijatović veruje u Piksija i "orlove" uoči meča Srbija - Španija

Novosti online

04. 09. 2024. u 14:37

Dan pre utakmice protiv Španije i starta u novom ciklusu Lige nacija, reprezentaciju Srbije koja boravi u SC FSS u Staroj Pazovi posetio je legendarni fudbaler Predrag Mijatović.

МОМЦИ, ПОТРЕБНО ЈЕ ДА... Предраг Мијатовић верује у Пиксија и орлове уочи меча Србија - Шпанија

FOTO: FSS

Čovek koji je ostavio dubok trag u dresu državnog tima poželeo je sreću "orlovima" u duelu protiv aktuelnih evropskih prvaka u četvrtak uveče na stadionu "Rajko Mitić".

Nakon dužeg razgovora sa svojim velikim prijateljima iz igračkih dana, Draganom Stojkovićem, Stevanom Stojanovićem i Goranom Đorovićem, jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa ovih prostora pozirao je pored fotografije koja se nalazi na "Zidu rekordera" u srpskoj kući fudbala.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Naime, Mijatović je sa 73 nastupa jedan od desetorice igrača sa najviše utakmica u istoriji reprezentacije, a sa 26 golova zajedno sa Borom Kostićem na deobi devetog mesta večne liste strelaca, iza neprikosnovenog Aleksandra Mitrovića, Stjepana Bobeka, Milana Galića, Blagoja Marjanovića, Sava Miloševića, Rajka Mitića, Dušana Bajevića i Todora Veselinovića.

Predrag Mijatović / FOTO: FSS


*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

„Došao sam da pružim punu podršku Piksiju i njegovim momcima u ovako delikatnom trenutku. Biću na stadionu i truditi se da zajedno sa publikom pošaljem pozitivnu energiju koja će svakako biti od velikog značaja u duelu protiv prvaka Evrope i jedne od najjačih reprezentacija na svetu“, kaže Mijatović na početku razgovora za sajt FSS i poručuje da Srbija nije mogla da poželi boljeg i atraktivnijeg rivala ne početku ciklusa stvaranja igre i tima pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026:


„Dok sam bio igrač, najviše sam voleo da igram protiv najjačih. u tim utakmicama motivacija je uvek na najvišem mogućem nivou i retko se dešava da podbacite. Pružiti otpor jednom tako kvalitetnom protivniku kao što je Španija, jeste teško i komplikovano, ali nije nemoguće. Pokazali su Nemačkoj da su ubitačni i dominantni, ali ako svaki igrač kome Piksi pruži šansu u startnoj postavi i svaki koji uđe sa klupe, pokažu hrabrost, ambiciju i zajedništvo, ako se stave u službu kolektiva, sve je moguće. Uopšte ne sumnjam da će biti kako treba.“


Mijatović se u Staroj Pazovi pozdravio sa srpskim igračima i uverio da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna i adekvatna trenutku u kome se dočekuje najatraktivniji protivnik u grupi.


„Nije lako održati atmosferu posle svega što se desilo na Evropskom prvenstvu i događaja koji su prethodili okupljanju reprezentacije za mečeve sa Španijom i Danskom. Srećom, vidim da su igrači nasmejani, raspoloženi. Da su spremni i orni za veliki izazov u četvrtak uveče. Razgovarao sam sa Piksijem i Dikom, vidim da su fokusirani na fudbalske stvari i to me raduje. Tako i treba da bude. Institucionalne probleme u ovakvim trenucima treba staviti po strani i koncentrisati se isključivo na teren.“

Mijatović je u karijeri tri puta izlazio na crtu reprezentaciji Španije i sva tri puta je na terenu prštalo od uzbuđenja.


„Igrali smo u Valensiji, Beogradu i Brižu. Sva tri puta za mene je bila ogromna čast da branim boje državnog tima protiv tako jakog protivnika. Mislim da su oni na sve tri utakmice imali i sreću na svojoj strani, pogotovu na meču u Brižu. Na ova dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998, kvaliteta je bilo u enormnim količinama u taboru obe reprezentacije. Pružili smo dostojan otpor i ostaje žal što bar u jednom meču nismo slomili protivnika i došli do pobede. Pamtiću taj gol iz penala u Beogradu kao jedan od najdražih momenata u karijeri.“


Ne krije Mijatović da mu je čast i privilegija što se njegov portret nalazi na ‘Zidu rekordera’ u Staroj Pazovi.


„Kada posle toliko godina vidite da vas nisu zaboravili i da zaista cene ono što ste uradili u dresu reprezentacije, morate da se osećate ponosno i privilegovano. Sve te brojke i statistika koji su zaista impozantni i kojih tokom aktivnog igranja niste ni toliko svesni, kasnije vam posluže kao satisfakcija i dokaz da ste napravili nešto veliko u karijeri. To ostaje za sva vremena. Kako da ne budem počastvovan“,  zaključio je Mijatović.

Utakmica Srbija - Španija igra se u četvrtak od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" i prenos možete uživo da pratite na portalu "Novosti".

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena "leti" iz tenisa zbog dopinga?!

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet - i to kada je oslobođen optužbi. Međutim, može biti da se nije izvukao kako se činilo na prvi pogled.

04. 09. 2024. u 16:30

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela