MAG NA "PETOPARCU" JOŠ NEĆE U PENZIJU: Futsaler Slobodan Rajčević, doskorašnji reprezentativac Srbije, ima novi izazov

Bogoljub Grujić

05. 09. 2024. u 16:18

HAMLETOVSKO biti ili ne biti, jedan od najboljih srpskih futsal igrača Slobodan Boba Rajčević (39) rešio je, na radost brojnih ljubitelja magije igre "na petoparcu", da još bude u njoj i to kao deo srpskoligaške elitne scene.

МАГ НА ПЕТОПАРЦУ ЈОШ НЕЋЕ У ПЕНЗИЈУ:  Футсалер Слободан Рајчевић, доскорашњи репрезентативац Србије, има нови изазов

MAJSTORSTVO Rajčević u dresu A tima, Foto FSS

Nakon bogate internacionalne i karijere u dresu futsal nacionalnog tima Srbije, dilemu da li da nastavi sa profesionalnim bavljenjem malim fudbalom rešio je prihvatajući prijateljsku ponudu ekipe iz Smedereva.

- Grad na Dunavu nije "preko sveta", kako se kaže, dva sata vožnje je od Zrenjanina, gde živim sa porodicom, a ponuda dragih prijatelja iz Smedereva, je bila iskrena i takva da se ne može odbiti - uz osmeh započinje Rajčević.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Do skoro je bio standardni član futsal reprezentacije Srbije.

- Odluka da se oprostim od dresa nacionalnog tima bila je emotivno najteža, mnogo lepih trenutaka doživeo sam kao reprezentativac Srbije, ali svestan sam da svemu dođe kraj i želim da me pamte samo po dobrom i kvalitetnom, koje sam dao, ne štedeći se nikada, ni trena.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Vagajući nekoliko primamljivih i finansijski veoma zanimljivih ponuda iz inostranstva, kao i džentlmenski apel kluba iz Mostara, kojeg je mnogo zadužio, da ostane i odigra još jednu sezonu, popularni Boba, mag futsala, iskreno kaže da se nešto prelomilo u njemu i da je čvrsto rešio da profesionalnom igranju kaže da je kraj.

- Svaki put kada sam odlazio od kuće u poslednje vreme, bilo mi je sve teže da se pozdravim sa porodicom i to je prevagnulo, a onda kada je klin za patike već bio čvrsto u zidu, usledila je molba prijatelja iz Smedereva i ponuda koja se ne odbija.

Foto FSS

Kako kaže, to je za njega novi izazov. Nakon letnjeg odmora i uživanja na suncu i vrelom pesku, prepun elana, započeće novu avanturu i potruditi se da opravda renome istinskog majstora ove sve popularnije igre u svetu i kod nas.

- Valjda neke brojke, kroz titule i utakmice u reprezentaciji, ali i vrhunskim svetskim futsal klubovima sve govore. Ne želim pritisak novog dokazivanja, pre svih, samom sebi, ali odlučan sam u želji da uživam u malom fudbalu i pomognem ekipi Smedereva - u jednom dahu dodaje Rajčević, koga smo zatekli na popularnom kupalištu Peskara u rodnom Zrenjaninu, gde između dva meča odbojke na pesku, pika loptu sa svojim naslednicima, sinovima koji su talentovani za fudbal.

Slobodan Rajčević, Foto FSS

Uz krilaticu "jednom orao, uvek uz orlove", javna je tajna da će majstor futsala iz Zrenjanina, nakon igračke karijere, nastaviti u stručnom štabu reprezentacije Srbije.

- Viteški časno, oprostio sam se kao igrač od reprezentacije, ali se nadam da ću u nekoj drugoj ulozi moći da joj dam, bar isto toliko - uz smešak koji mu ne silazi sa usana, nastavlja Slobodan.

Ističe da mu i te kako prija činjenica da u Srbiji stasavaju odlični futsal igrači i da na celom području Balkana ima puno talentovanih i da će u bliskoj budućnosti, kao u Španiji na primer, koja ulaže ogromna sredstva, doći do ogromne ekspanzije.

- Iz Srbije je u poslednjih nekoliko godina otišlo dosta kvalitetnih igrača, koje i te kako poštuju i cene u Evropi i celom svetu i drago mi je zbog toga, jer nastavljaju tamo gde smo mi stariji zastali - zaključuje Rajčević.

Foto Letnji turnir Zrenjanina

Najbolji igrač letnjeg turnira

NIJEDNU priliku slavni futsaler nije propustio da kad god su mu to profesionalne obaveze dozvoljavale, odigra letnji i zimski turnir u rodnom gradu Zrenjaninu. A ovog leta osim titule, pošto je njegova ekipa bila najuspešnija, okitio se i oreolom najboljeg igrača turnira.

Bič volej moja velika ljubav

- Sport koji obožavam je bič volej. Igram ga sa zadovoljstvom i uživanjem, uz drugare koji su sa mnom svakodnevno na plaži i zaista mi prija - ističe Slobodan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner usred Ju-Es opena leti iz tenisa zbog dopinga?!