MALE TAJNE - LEPO PEVA, PRODAJE RUKAVICE, REKORDER SA TATOM: Kasper Šmajhel, totalno neobičan golman Danaca, narednog rivala Srbije

S. R.

06. 09. 2024. u 11:00

KASPER Šmajhel (37), čuvar mreže fudbalske reprezentacije Danske i škotskog Seltika, sin legendarnog Pitera, takođe slavne "jedinice".

МАЛЕ ТАЈНЕ - ЛЕПО ПЕВА, ПРОДАЈЕ РУКАВИЦЕ, РЕКОРДЕР СА ТАТОМ: Каспер Шмајхел, тотално необичан голман Данаца, наредног ривала Србије

SVESTRAN Kasper Šmajhel, Foto Profimedija

1. Kasper je rođen u Kopenhagenu, ali je u Danskoj živeo kratak period. Detinjstvo je proveo u Engleskoj, gde je tata Piter branio za Mančester junajted.

2. Pored toga što se školovao na Ostrvu, kratko vreme je proveo u Lisabonu, a tada je započeo fudbalsku karijeru. Bio je deo Estorilove akademije, sa kojom je osvojio pehar u jedinoj sezoni.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

3. Igrao je na poziciji napadača sve do 15 godine, a posle povratka iz Portugalije u Oreu, postao je golman. Između proba u Brondbiju i Mančester sitiju, odlučio se za "građane".

4. Nikada u profesionalnoj karijeri nije zaigrao u rodnoj zemlji, a imao je poziv da brani za englesku reprezentaciju. Međutim, taj predlog je brzo odbio.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

5. Osvajanjem Premijer lige sa Lesterom, zajedno sa ocem Piterom, postali su tek drugi dvojac u istoriji takmičenja sa peharom. Isti podvig napravili su ranije Jan Rajt i Šon Rajt-Filips.

6. Ima sopstvenu produkciju golmanskih rukavica u saradnji sa jednom kompanijom u Engleskoj. Prodaju se po ceni od 20 do 55 funti (od 23 do 65 evra).

7. Kasper je inače dobar pevač. U spotu koji je snimljen uoči EP 2021, dobio je pohvale od tamošnje umetnice Stine Bramsen, koja je takođe učestvovala u kreiranju navijačke pesme.

8. Ambasador je kampanje koju je pokrenula princeza Danske povodom vršnjačkog nasilja.

9. Zbirno, Kasper i otac Piter su 234 puta oblačili dres "vikinga", što čini duo tata-sin sa najviše nastupa za neku selekciju.

10. Oženjen je Stine Gildebrand, koju je upoznao sa samo 17 godina. Venčali su se 2015. u Danskoj. Zajedno imaju troje dece, sina i dve kćerke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio