"IMAO JE TEŠKO DETINJSTVO, TREBA MU PAŽNJA!" Baždarević o Zvezdinom pojačanju: Silas je bolji kao napadač nego krilo

Александар Илић
Aleksandar Ilić

05. 09. 2024. u 21:16

CRVENA zvezda dovela je jedno od najzvučnijih pojačanja u domaćem fudbalu, poslednjeg dana licenciranja igrača za Ligu šampiona u redove srpskog prvaka stigao je Silas Mvumpa. Reprezentativac Demokratske Republike Kongo procenjen je na 10.000.000 evra, upravo za toliko mogu da ga otkupe crveno-beli. O novom pojačanju kluba kluba iz Ljutice Bogdana govorio je njegov nekadašnji trener Mehmed Baždarević.

ИМАО ЈЕ ТЕШКО ДЕТИЊСТВО, ТРЕБА МУ ПАЖЊА! Баждаревић о Звездином појачању: Силас је бољи као нападач него крило

FOTO: EPA

Baždarević važi za jednog od najzaslužnijih za uspon pomenutog fudbalera Štutgarta, bosanski trener predvodio ga je u drugoligašu Parizu, a u razgovoru za "Mocart sport" govorio je o novoj akviziciji Zvezde. 

- Kada sam gledao drugu ekipu Pariza, odmah sam ga primetio. Na prvu je odskakao po fizičkoj spremi. Veoma brz i snažan. Međutim, tadašnji čelnici kluba nisu bili baš oduševljeni idejom da ga prebacim u prvi tim, ali sam bio istrajan. Mislim da je u prvoj utakmici, kada je ušao sa klupe, dobio crveni karton. Tada mi je uprava likovala zbog moje odluke, ali to isključenje se dogodilo samo zato što je imao preveliku želju da se dokaže. Već u narednoj utakmici igrao je od prvog minuta i bukvalno je sam pobedio Okser. Tada smo shvatili da smo napravili pravi potez, prisetio se Baždarević i dodao: 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Pazite, on je imao vrlo teško detinjstvo. Bio je sam, živeo je kao podstanar. Vrlo je miran, odgovoran i poslušan. Videlo se da želi da uspe, jer je vrlo često prvi dolazio na trening, a poslednji odlazio. Individualno je radio sa loptom i nikada nije napravio niti jedan jedini problem. On je igrač kog morate negovati. Teško detinjstvo i sve ono kroz šta je prošao znači da njemu treba pažnja i da vidi da ga poštujete. Ako Zvezda u tome uspe, napravila je odličan posao.

FK Partizan

Otkrio je Baždarević i jednu anegdotu o novajliji Zvezde. 

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Često mu se dešavalo da se kliza na terenu i kada smo ga pitali o čemu se radi, sramežljivo je rekao da su to jedine kopačke koje ima. Odveo sam ga da mu kupim nove, koje god sam izabere, i on je to znao da ceni.

Silas i Baždarević sarađivali su u sezoni 2018/2019, koju je novi fudbaler Crvene zvezde završio sa 11 golova u dresu Pariza. Već sledećeg leta prodat je Štutgartu za 8.000.000 evra.

- On je neverovatno fizički dominantan igrač. Kod mene je igrao centralnog napadača i voleo je to da igra. Odličan je kad ima prostor ispred sebe i to voli. Prvi korak mu je fantastičan i kada povuče loptu nekih 20-30 metara nemoguće ga je zaustaviti. Znam da je u nekim utakmicama igrao i krilo, ali mislim da to nije to. Ono što mu je bila mana, to je da nije bio staložen i miran u situacijama kada treba da bude. U nekim prilikama bi od silne želje požurio i loše reagovao. Međutim, vidim da je u tome napredovao, jer je igrao odlično u Štutgartu, istakao je Baždarević u razgovoru za "Mocart sport". 

BONUS VIDEO: Spektakularan doček! Kilijan Mbape predstavljen u Realu iz Madrida 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO ISKLESANE TRBUŠNJAKE U ŠESTOJ DECENIJI: Holivudski glumac zadao domaći zadatak i mnogo mlađim muškarcima (FOTO)