NEMAJU MIRA NI MRTVI: Neverovatne scene, Antidoping agencija pozvala preminule fudbalere na testiranje!

Novosti online

05. 09. 2024. u 19:29

Norveška antidoping agencija krenula je u proceduru testiranja fudbalera, ali se deseio neverovatan propust.

НЕМАЈУ МИРА НИ МРТВИ: Невероватне сцене, Антидопинг агенција позвала преминуле фудбалере на тестирање!

Foto: Depositphotos

Ta agencija je pozvala pet fudbalera, međutim, ono što je zanimljivo jeste da su pozvana i dva fudbalera koji nisu među živima.

I to odavno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Među odabranima je najveća zvezda norveškog fudbala, napadač Mančester sitija Erling Haland, ali na spisku su se našla i imena Enira Gundersena i Jergena Juvea - koji su preminuli.

Baš davno.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Gudersen je umro 1962. dok je Juve napustio ovaj svet 1983.

Selektor Norveške Stale Solbaken je iskoristio priliku da sve okrene na šalu.

- Svi smo se zapitali šta se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo pozvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je reč o skrivenoj kameri. Oni su vrlo verovatno prilikom odabira pogledali listu najboljih strelaca. Gundersena i Juvea su pozvali malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni - istakao je uz osmeh Solbaken pred gostovanje Kazahstanu (petak, 16 časova, Liga nacija).

"Ne znamo kako nam se to dogodilo!"

Halvor Bifuglien, portparol pomenute Antidoping agencije, izjavio je da je svima u toj organizaciji laknulo kada su videli reakciju iz FS Norveške, ali i dodao da opravdanja nema.

- U Fudbalskom savezu nas uvek lepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način. Ali, ostaje činjenica da se dogodio veliki propust. Ne možemo sa sigurnošću da znamo gde se tačno dogodila greška, ali možemo reći kako ćemo u budućnosti puno pažljiviji - rekao je Bifuglien.

Pozvane su - mrtve legende (mada Haland izrasta u veću od njih...)

Jergen Juve je, inače, najbolji strelac norveške selekcije u istoriji sa 33 data gola. Haland je drugi sa 31, a Gundersen treći sa 26, koliko 

Pritom, golgeter Sitija po odigranom meču u reprezentaciji daje čak 0,94 golova, maltene pogodak po utakmici (31/33), Gundersen je imao prosek 0,79 (26/33), a zvanično najubojitiji norveški reprezentativac, Juve, 0,73 (33/45, i to u periodu 1929. - 1937. Prvi gol je dao baš u godini kada je svoj poslednji za reprezentaciju dao trećeplasirani Gundersen).

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BIO SUPRUG RADE ĐURIČIN? O njemu je pričao ceo svet, a nedavno napravio film tajnom naučnom projektu koji je vodio