A ŠTO STE IGRALI ONAKO? Tri ključna razloga za poraz Srbije od Danske u Ligi nacija

Novosti online

08. 09. 2024. u 20:03

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Danske 2:0 u drugom kolu Lige nacija, a ovo su tri ključna razloga zašto su "orlovi" ostali bez bodova u Kopenhagenu.

А ШТО СТЕ ИГРАЛИ ОНАКО? Три кључна разлога за пораз Србије од Данске у Лиги нација

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Srbija je nakon sjajnog meča protiv Španije u Beogradu otišla u Kopenhagen sa najvećim ambicijama, ali se iz glavnog grada Danske "orlovi" vraćaju pognute glave.

Razlozi su brojni, ali tri su ključna zbog kojih je Srbija zabeležila poraz u meču protiv Danaca.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

1. Slabo pokrivanje u odbrani

Iako je na poslednja četiri meča Srbija primila samo dva gola ukupno, na stadionu "Parken" se pokazalo da odbrana Srbije nije toliko dobra kao što je delovalo u prethodnim mečevima.

Loše je bilo "pokrivanje" suparnika i kod oba primljena gola. Gronbek je nakon sjajne akcije praktično ostao sam i bez ikakve smetnje matirao Rajkovića (VIDEO).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Kod drugog gola, sama činjenica da je Poulsen postigao gol "makazicama" (VIDEO) jasno ukazuje da Danac nije bio pokriven kako treba. Pored toga, još bezbroj šansi su domaćini stvarali i lako dolazili do prilike za gol, pa je evidentno da odbrambeni deo igre nije bio na neophodnom nivou. 

2. Energetski pad

Kada je Danska duplirala prednost, energija u ekipi Srbije je potpuno pala.

Nisu srpski igrači trčali kao u prethodnoj utakmici, ili tokom prvog poluvremena, te samim tim nije bilo ni opasnijih prilika po gol Kaspera Šmajhela.

Tek pred kraj meča ulaskom Ratkova i Jovanovića, krenuli su "orlovi" da igraju ofanzivnije, ali i dalje nije bilo previše opasnosti po gol Danske. Tri napadača na terenu zvuče kao "izuzetna pretnja po rivala", ali njih neko treba da proigra, što sa dva zadnja vezna i petoricom igrača kojima je "prvi poziv" - defanzivni... nije lako. Uz to, tri napadača znače i mogućnost za veću "promaju" u odbrani, a to su Danci umalo kaznili i u završnici novim pogotkom. Srećom, jedan zicer su promašili, a u dva navrata su Pavlović i golman Rajković spasili su "orlove" ubedljivijeg poraza.

3. Nedostatak realizacije u napadu

Nastavila je Srbija u istom maniru i nakon Evropskog prvenstva, a to je da nema većeg ofanzivnog potencijala u ekipi.

Srbija je za 90 minuta igre imala samo jednu opasnu šansu i to posle kornera, kada je Lukića pogodila lopta, ali je nije dobro zahvatio pa je otišla pored gola. Pored toga, ni jedan udarac ka golu Danske nije bio ni blizu opasnog niti su "orlovi" imali šanse da zaprete protivniku. U takvim okolnostima, nije realno očekivati da se dođe do bodova, jer bez pogodak - nema ni bodova. Možda jednog, ako ostane 0:0, ali "Danci nisu Španci" što se toga tiče.

Podmlađena ekipa Srbije borila se od poslednjeg atoma snage, međutim jasno je da je ovim mocima potrebno još iskustva da bi mogli da budu konkurentniji protiv najjačih evropskih i svetskih selekcija. Danska je, prosto, poslužila kao buđenje posle onog "remija kao iz sna" sa prvakom Evrope pre tri dana u Beogradu.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!