TRAŽE SE IGRA I - GOL: Srbija u pet poslednjih mečeva samo jednom pogodila tuđu mrežu, a sledi...

N. I.

09. 09. 2024. u 18:00

IGRAĆEMO napadački fudbal i želimo da pobeđujemo, ali sa stilom. Ovako je u martu 2021. godine, dolazeći na klupu na kojoj je do tada sedeo Ljubiša Tumbaković, pričao aktuelni eelektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

ТРАЖЕ СЕ ИГРА И - ГОЛ: Србија у пет последњих мечева само једном погодила туђу мрежу, а следи...

FOTO: Tanjug/Nemanja Jovanović/BG

Od tada do danas promenilo se mnogo toga. "Orlovi" su prošli na Svetsko prvenstvo u Katar, plasirali se u A diviziju Lige nacija, izborili posle 24 godine pravo da idu na Prvenstvo Evrope. Bilo je lepih pobeda, blistavih partija, mnogo manje nekih bolnih poraza, ali omo što gledmao u poslednja četiri meseca ne liči na stilski prikaz igre koju forsira Stojković.

Statistika je po pravilu uvek precizna i zna da nekome ulepša dan, ili zagorča život. Surova statistika kaže: fudbaleri Srbije su u poslednjih pet takmičarskih mečeva, samo jednom pogodili tuđu mrežu. Uradio je to Luka Jović u dubokoj nadoknadi meča 2. kola EP u Nemačkoj protiv Slovenije kada nam je dao kakvu-takvu nadu da možemu u poslednjem kolu da se nadamo čudu, pobedi protiv Danske i plasmanu u drugi krug. Ništa od toga se nije dogodilo, već je stigao septembar i start u Ligi nacija. U kojoj je Jović prošle nedelje protiv Španaca promašio ono što ne može i ne sme da se promaši.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

U grupi precrtanih, povređenih, uvređenih i manje zainteresovanih mogli smo da pronađemo ceo jedan kompletan tim kojeg bi se retko ko odrekao. Od napadačke filozofije Srbija je došla do situacije da u duelu sa Špancima parkira autobus ipsred Predraga Rajkovića, a na gostovanju u Danskoj i "dabldeker". "Furija" nije uspela da zaobiđe bedem Srbije, ali je domaćin u Kopenhagenu dva puta i prebacio i zaobišao bunkeraški stil koji se svodio na nadu da će proći bar jedna kontra, bar jedan prekid, bar jedna greška Danske. Ništa od ovoga se nije desilo, a da nije bilo krupnog kadra režisera TV prenosa utakmice, kada je u 45. minutu kod kornera Srbije "zumirao" Luku Jovića, teško da bi drugačije primetili centarfora Srbije.

Šta je od dva septembarska meča bila više optička varka, ostaje da se analizira. Da li je ona nula sa Špancima bila samo loš dan gostiju, možda i zaista briljantna defanzivna taktička zamka selektora Stojkovića u koju je upala "furija", ili je ovih 2:0 na "Parkenu" i one "makazice" Poulsena, ustvari naša surova istina.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Duel sa Švajcarcima 12. oktobra u Leskovcu, pa revanš kod Španaca tri dana kasnije će biti poslednja prilika da vidimo ko koga ovde zaista "folira". Da se vidi koliko će tada biti povređenih, uvređenih i onih sa neodložnim porodičnim obavezama. Ili, koliko je održiva Piksijeva defanzivna taktika koju ni jedan navijač Srbije - ne želi da gleda?

Vreme istine je pred Piksijem i njegovim "orlovima". O onima koji im od srca žele sve najgore, a ima ih i za izvoz, možda neki drugi put. Za sada valja da se spremi tim i taktika za Leskovac i vraćanje duga Švajcarcima. A, duguju nam baš mnogo.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija